Documaken Festival 2021: anders dan anders

Documaken Festival 2021: anders dan anders

Documaken Festival 2021 Ontluikende Liefde 1170 x 600

Op zaterdag 24 april vindt de derde editie van het Documaken Festival plaats in EYE Amsterdam. En uiteraard is veel anders dan voorgaande jaren vanwege corona en de daaraan verbonden maatregelen.

Documaken.nl is een project waarmee middelbare scholieren een documentaire kunnen maken voor hun profielwerkstuk. Ze doen dit met behulp van de gelijknamige site. Elk jaar vindt er ook een festival plaats, dit jaar voor het eerst in EYE Amsterdam. Er zijn deze editie zeven docu’s geselecteerd van de zeven deelnemende scholen, met de meest uiteenlopende onderwerpen; van ontluikende liefde tot 5G (en wat daar mis mee is) en van Romeinse veldslagen tot de mogelijke invloed van drillrap op jongeren.

Bij binnenkomst in EYE wordt iedereen eerst getest op corona. De bioscoopzaal is zo ingericht dat iedereen op gepaste afstand van elkaar zit. De enige aanwezigen zijn de 12 documentairemakers, host Marilyn Bartling (en tevens winnaar van Documaken Festival 2020 met de documentaire ‘School is kut’) en een aantal technici.

Lees hier meer over het project Documaken. Bovenaan deze pagina bekijk je de filmtrailer van deze editie (gemaakt door Filmleraar van het Jaar 2019 Malu Sanders). En hieronder bekijk je de winnende docu van vorig jaar ‘School is kut’.

Wil je weten wie de editie van 2021 wint? Hou dan onze website en onze socials in de gaten!