DOCUMAKEN.NL

Documaken.nl

Maak een docu

Documaken.nl is een project waarmee middelbare scholieren een documentaire kunnen maken voor hun profielwerkstuk. Ze doen dit met behulp van de gelijknamige site.

Documaken verslag 4 935 x 700
Documaken verslag 2 935 x 700 (1)
Documaken verslag 3 935 x 700

Stap voor stap een docu maken

Leerlingen krijgen nog steeds ondersteuning van hun docent en doen zelf research, maar de meeste informatie is terug te vinden op de site. Daarop wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een docu maakt. Dat gaat van het bedenken van het onderwerp en het stellen van de juiste vragen tot het filmen en monteren. Ze krijgen zelfs videotips van professionele documentairemakers. Op de site zijn ook films van andere leerlingen te zien.

Documaken.nl Filmfestival

De beste documentaires worden na afloop vertoond op het grote doek in een bioscoop voor vrienden, ouders, familie en docenten tijdens het Documaken.nl Filmfestival. Hieronder kun je kijken naar de winnende documentaire ‘School is Kut’ van Marilyn Bartling en Mila Swinkels van het Montessori Lyceum Amsterdam uit 2019.

Meer weten of mogelijke deelname?

Mail naar [email protected] of bel 020 58 181 50.

Documaken.nl is een project van Bekijk ’t in samenwerking met:

Ervaringen van...

Bekijk hieronder ook het verslag van het Documaken.nl Filmfestival 2020 van Michiel Vaanhold waarin leerlingen enthousiast vertellen over hun ervaringen met het project.