Over ons

Team Partners  Vrienden Sponsors  Vacatures

Over ons

ZELF (FILM) MAKEN, DAT DOE JE MET BEKIJK 'T!

Bekijk ’t organiseert kunstprojecten voor het voortgezet onderwijs, met een focus op filmeducatie en jongerencultuur. Workshops, projectdagen, meerjarige leerlijnen en projecten ontwikkelen wij in co-creatie met leerlingen, scholen, makers en samenwerkingspartners.

Bekijk ‘t is expert in cultuureducatie op het vmbo. We werken met media die jongeren zelf graag gebruiken zoals film, videoclips, podcasts. Leerlingen werken aan basisvaardigheden wat betreft het maken van media en ontdekken of ontwikkelen vervolgens hun artistieke talent onder leiding van professionele (film)makers.

De langdurige projecten van Bekijk ‘t sluiten aan bij vakken als Burgerschap en Maatschappijleer door de maatschappelijke thema’s die we kiezen. Het credo van Bekijk ‘t is: leren door te doen. Onze lessen zijn altijd praktisch, fun en actief!

ONZE MISSIE

Bekijk ’t kiest al meer dan 20 jaar bewust voor leerlingen op het vmbo. We strijden actief vóór eigenaarschap en een positief imago van deze diverse en getalenteerde groep jongeren. Bekijk ‘t vindt hun kracht, talenten en expertise van grote waarde en we willen die waardering delen met een breder publiek. Bekijk ‘t werkt daarvoor samen met scholen, theatergezelschappen, musea, bewonersorganisaties en andere partijen.

Bekijk ’t vindt dat leerlingen het recht hebben om hun eigen verhalen zélf te vertellen. Daarom bieden wij leerlingen de tools en vaardigheden om zelf film en media te maken. Bekijk ‘t werkt hiervoor samen met gepassioneerde film- en mediadocenten, vaak zelf afkomstig van het vmbo. Zo zien jongeren voor zichzelf een mogelijke toekomst als kunstenaar, reportagemaker, creatief producent of filmmaker.

Het doel van Bekijk ’t is om kunst toegankelijker te maken voor – en vooral ook mét – leerlingen op het vmbo. Bekijk ‘t vertrekt vanuit de belevingswereld van jongeren, waarbij we deze wereld tegelijkertijd een stukje groter maken. We hebben bovendien hoge verwachtingen: door hen serieus te nemen als creatieve maker krijgen ze meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Bekijk ‘t doet dat met kunstprojecten op school van hoge kwaliteit, met een eindresultaat waar ze trots op kunnen zijn.

Over Ons liggend

ONZE VISIE

Bekijk ’t wil een rechtvaardige wereld waarin leerlingen op het vmbo worden gezien, gehoord en gewaardeerd. Waarin leerlingen kiezen voor hun eigen pad vanuit dat wat ze leuk vinden om te doen én waar ze goed in zijn. Waarin een creatief beroep door leerlingen op het vmbo als logisch toekomstperspectief wordt gezien. En waarin leren door te doen wordt omarmd door het onderwijs. Daar draagt Bekijk ’t dagelijks aan bij.

Wat zijn onze kernwaarden? Waarom kiezen we voor filmeducatie? Download onze volledige Missie/Visie en lees verder!

Over Ons liggend
Over Ons staand
Over Ons liggend 2

ONS TEAM

MAREN SIEBERT

DIRECTEUR

ELLENOOR BAKKER

HOOFD EDUCATIE

SHARIFFA BAHRI

CREATIVE PRODUCER

MARCO HOHL

HOOFD COMMUNICATIE

MAX VAN TIGGELEN

ADMINISTRATIE

CHRIS RICKETS

MEDEWERKER EDUCATIE

GEORGIA HEINZE

PROJECTMEDEWERKER

MARC ISAKH

WEBBEHEERDER

ONZE DOCENTEN

SMITA JAMES

DOCENT

KAY SEEDORF

DOCENT

MO ANOUAR

DOCENT - MACHT VAN DE MEDIAMAKER - CULTUUR COACH

ELLA JOHN

DOCENT

ARIES SPORKSLEDE

DOCENT - CULTUUR COACH

LORENZO JONATHAS

DOCENT

KALINA TODOROVA

DOCENT - GILGAMESJ OP HET PLEIN

MASSIH HUTAK

DOCENT - WELKOM IN MIJN BUURT

YAHAIRA GEZIUS

ADVISEUR MBO

DANIËL TOP

DOCENT - CULTUUR COACH

RIQUEL GILLIAD

DOCENT

SHRIEJAN PAUDEL

DOCENT - GILGAMESJ OP HET PLEIN

LEVI JACOBS

DOCENT

KEREM ÖZILHAN

DOCENT

JANNEKE MATTIJSEN

DOCENT

SIMON AMON

DOCENT

TARA VINK

DOCENT

LAMIAE EL HAJJAJI

DOCENT - PLANET ERROR

LEEROY MOLLY

DOCENT

LUKAS HUIKESHOVEN

DOCENT - WELKOM IN MIJN BUURT

SARAH CUIPERS

DOCENT - CULTUUR COACH

RUMI KAUL

DOCENT

AHMED BATMAN

DOCENT

YVE BAYA

DOCENT

YELIZ DOGAN

PRESENTATOR - FILM IN JE VAK

FRODI FRANSMAN

DOCENT

LISELOT HOEKSTRA

DOCENT - GILGAMESJ OP HET PLEIN

YAVUZ SELIM ISLER

DOCENT - GILGAMESJ OP HET PLEIN

JON VAN NIEUWKERK

DOCENT - GILGAMESJ OP HET PLEIN

ONS BESTUUR

ARUNA HOOFS

BESTUURSLID

LUCELLE COMVALIUS

BESTUURSLID

MACHTELD ZOCK

BESTUURSLID

BRAM FESTEN

BESTUURSLID

RON VAN DER KOOIJ

BESTUURSLID
noorderlicht logo nieuw

ABC NOORDERLICHT

Het Amsterdams Beroepscollege Noorderlicht en Bekijk ’t werken samen aan het driejarige project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren om te gaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk.
Logo MLO

MONTESSORI LYCEUM OOSTPOORT

Bekijk 't verzorgt projectweken op het Montessori Lyceum Oostpoort en we werken tevens samen in de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.
Orion College Amstel logo

ORION COLLEGE AMSTEL

Filmdocenten van Bekijk ’t werken gedurende drie jaar als cultuurcoach op Orion College Amstel. In onze lessen komen leerlingen steeds vanuit een andere invalshoek in aanraking met film en media. Ze gaan actief aan de slag met het maken een reportage of verfilmen een dialoog van een fictiefilm. Zowel voor als achter de camera.
hugensindex

HUYGENS COLLEGE

Op het Huygens College biedt Bekijk ’t een doorlopende leerlijn aan voor de eerste drie leerjaren. We verzorgen een kennismakingsworkshop voor de eerstejaars en de workshops Macht van de Editor en Beats & Lyrics. Daarnaast bieden we een reeks podcastlessen aan.
De Heldring logo

VSO DE HELDRING

In het schooljaar 2023-2024 geeft Bekijk 't medialessen op VSO De Heldring (mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie).
Inholland Logo

INHOLLAND

InHolland en Bekijk ’t werken samen aan het driejarige project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren omgaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk.
netwerk filmeducatie nieuw

FILMEDUCATIE.NL

Bekijk ‘t maakt deel uit van het netwerk Filmeducatie, waarin instellingen samenwerken die landelijk activiteiten ontwikkelen op het gebied van filmeducatie.
foam_logo

FOAM

FOAM (Fotografiemuseum Amsterdam) en Bekijk ’t zijn partners binnen de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.
Represent Logo Mark_Black

REPRESENT JEZELF

Represent Jezelf! en Bekijk ’t werken samen aan het project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren omgaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk. We gaan daarnaast mogelijk samenwerken aan ons nieuwe project Planet Error.
ish logo

ISH DANCE COLLECTIVE

ISH Dance Collective en Bekijk ’t zijn partners binnen de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.
ICK logo_DEF OUTL NL

ICK DANS AMSTERDAM

ICK Dans Amsterdam en Bekijk ’t zijn partners binnen de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.
LOGO_POLDERTHEATER

POLDERTHEATER

Het Poldertheater en Bekijk ’t zijn partners binnen de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.
kolom_logo

PRAKTIJKCOLLEGE DE DREEF

Filmdocenten van Bekijk ’t werken gedurende drie jaar als cultuurcoach op Praktijkcollege De Dreef. In onze lessen komen leerlingen steeds vanuit een andere invalshoek in aanraking met film en media. Ze gaan actief aan de slag met het maken een reportage of verfilmen een dialoog van een fictiefilm. Zowel voor als achter de camera.
sweelinck nieuw

SWEELINCK COLLEGE

Met het Sweelinck College in Amsterdam Zuid werkt Bekijk ‘t samen bij de jaarlijkse projectweek met culturele activiteiten in de onderbouw.
kolom_logo

PRAKTIJKCOLLEGE HET PLEIN

Bij Praktijkcollege Het Plein worden praktijkvakken onderwezen, maar ook algemene vakken als taal en burgerschap. We werken samen aan drie projecten: Plein XL (naschoolse talentontwikkeling), Gilgamesj op Het Plein (meerjarig project waarin alle leerlingen een science fiction film maken) en de Cultuurcoaches (praktische filmlessen).
MLA logo 300 x300

MONTESSORI LYCEUM AMSTERDAM

“Help mij het zelf te doen”, deze uitspraak van de Italiaanse arts en pedagoge Maria Montessori is hét uitgangspunt van het onderwijs op het Montessori Lyceum Amsterdam (MLA). Bekijk ’t en MLA werkten o.a. samen aan het project ‘Film in je vak’ tijdens lessen biologie, science en alle talen.
images

CBURG COLLEGE

Bekijk ’t en het Cburg College werken al jaren nauw samen. In het verleden hebben we op deze school de basisfilm van ons VR-project De Herkansing opgenomen. Momenteel verzorgen we het meerjarige project Macht van de Mediamaker waarin beeldvorming in de media centraal staat. We gaan daarnaast mogelijk samenwerken aan ons nieuwe project Planet Error.
Schermafbeelding 2023-07-06 om 14.02.09

STICHTING TAMINO

Docenten van Bekijk ’t en Stichting Tamino werken drie jaar als cultuurcoach op Orion College Amstel, Praktijkcollege De Dreef en Praktijkcollege Het Plein. Onze filmdocenten werken nauw samen met de beeldende- en theaterdocenten van Tamino. De samenwerking geeft beide partners de mogelijkheid om van elkaar te leren en om programma’s te kunnen (door)ontwikkelen.
Schermafbeelding 2023-07-06 om 14.00.07

IMAGINE FILM FESTIVAL

Samen met Imagine Film Festival, het filmfestival voor de fantastische cinema, produceerden we het VR project De Herkansing. We gaan daarnaast mogelijk samenwerken aan ons nieuwe project Planet Error.
United painting Logo

UNITED PAINTING

United Painting en Bekijk ’t werken samen aan het driejarige project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren omgaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk.
DEGASTEN logo

DE GASTEN

De Gasten en Bekijk ’t werken samen aan het driejarige project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren omgaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk.
Productiehuis Noord_logo

PRODUCTIEHUIS NOORD

Productiehuis Noord en Bekijk ’t werken samen aan het driejarige project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren omgaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk.
Logo Ons Lieve Heer op Solder

MUSEUM ONS' LIEVE HEER OP SOLDER

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder en Bekijk ’t zijn partners binnen de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.

BEKIJK 'T WORDT STRUCTUREEL GEFINANCIERD DOOR HET AMSTERDAMS FONDS VOOR DE KUNST.

Daarnaast worden Bekijk ´t activiteiten projectmatig ondersteund door o.a. het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Fonds ZOZ, AMVJ Fonds, Zabawas, Triodos Foundation en Fonds21.

Bekijk 't maakt deel uit van het landelijk Netwerk Filmeducatie, het Netwerk Mediawijsheid en de VMBO Denktank.

VRIEND WORDEN?

Onze activiteiten zijn voor een groot deel afhankelijk van de financiële steun van sponsors en vrienden van Bekijk ‘t. Als vriend steun je onze stichting met een jaarlijkse bijdrage van € 25,- (meer mag natuurlijk altijd).

Stuur een e-mail naar [email protected] met je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, giro- of bankrekening en het bedrag dat je jaarlijks wilt overmaken. Een eenmalige gift is natuurlijk ook meer dan welkom!

Bekijk ‘t heeft een ANBI-status, dat betekent dat je donatie voor 125% fiscaal aftrekbaar is. In de volgende documenten lees je meer over de ANBI-status van Bekijk 't en over de activiteiten van onze stichting.

ANBI-gegevens Bekijk ‘t 2022

Bestuursverslag Bekijk 't 2022 

Jaarrekening Bekijk 't 2022

Statuten Bekijk 't

PRODUCTIEMEDEWERKER

Functie: Productiemedewerker | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32 uur/ Parttime  | Periode: juni/ juli, sept-nov | Sluitingsdatum: GESLOTEN

Bekijk ’t organiseert al 23 jaar kunstprojecten voor het voortgezet onderwijs, met een focus op filmeducatie en jongerencultuur. Workshops, projectdagen, meerjarige leerlijnen en projecten ontwikkelen wij in co-creatie met leerlingen, scholen, makers en samenwerkingspartners.

Bekijk ‘t is expert in filmeducatie op het vmbo. We werken met media die jongeren zelf graag gebruiken zoals film, videoclips, podcasts. Leerlingen werken aan basisvaardigheden wat betreft het maken van media en ontdekken of ontwikkelen vervolgens hun artistieke talent onder leiding van professionele makers.

De langdurige projecten van Bekijk ‘t sluiten aan bij vakken als Burgerschap en Maatschappijleer, door de maatschappelijke thema’s die we kiezen. Het credo van Bekijk ’t is: leren door te doen. Onze lessen zijn altijd praktisch, fun en actief. Leerlingen werken toe naar een professioneel eindresultaat waar ze trots op kunnen zijn. Dit alles doen we met een klein team van drie vaste medewerkers en een groep freelance professionals. Onze werkplek is in A-Lab, Amsterdam Noord.

In verband met een verlof, zoeken wij een productiemedewerker (bij voorkeur zzp) voor 32 uur per week die verantwoordelijk is voor de productie van onze programma’s.

Wat ga je doen?

 • Je produceert workshops, lessenseries en projectdagen
 • Je beheert de jaarplanning, bewaakt het overzicht over inzet van docenten en materialen 
 • Je communiceert met scholen, freelance docenten en medewerkers
 • Je houdt je bezig met de productionele voorbereiding, beheer en onderhoud van apparatuur
 • Je geeft productieleiding aan projecten op school of op locatie
 • Je produceert het project Welkom in mijn Buurt, waarbij je contact onderhoudt met alle samenwerkingspartners, makers en de school die deelneemt aan het project i.s.m. de projectdocent

Wat heb je nodig?

 • Je houdt ervan om te organiseren en te produceren
 • Je werkt gestructureerd en houdt gemakkelijk overzicht
 • Je bent goed in het communiceren met veel verschillende mensen
 • Je bent flexibel en denkt in oplossingen
 • Je beschikt over digitale vaardigheden en kunt goed overweg met audiovisuele media en iPads
 • Je bent bekend met onze doelgroep en hebt daar affiniteit mee
 • Je bent in het bezit van Rijbewijs B

Wat vinden wij extra tof?

 • Je bent praktisch ingesteld
 • Je staat open voor feedback en hebt zin om nieuwe dingen te leren
 • Je hebt zelf vmbo gedaan

Het honorarium is gebaseerd op schaal 7 CAO Kunsteducatie, inschaling afhankelijk van leeftijd en ervaring. Bekijk ’t volgt de schoolvakanties. Werkzaamheden zijn in juni/ juli (inwerken) en september t/m november 2024.

Belangstelling? Stuur dan een korte brief met motivatie, CV of een kort filmpje (maximaal 2 minuten) naar [email protected] waarin je jezelf aan ons presenteert. Twijfel je of deze functie bij je past of heb je andere vragen over de functie? Bel ons dan op 020-5818150 of stuur ons een mail.

Lees meer over ons op www.bekijkt.nl. Ons kantoor is rolstoeltoegankelijk en in het gebouw is een lift aanwezig. Hulphonden zijn welkom. Thuis werken is (deels) mogelijk.

Bekijk ‘t wil een inclusieve, gelijkwaardige en veilige werkplek zijn. Wij proberen actief bij te dragen aan het bestrijden van (kansen)ongelijkheid en stigmatisering van jongeren op het vmbo door onze programma’s. Vmbo-leerlingen zijn een superdiverse groep, met net zoveel verhalen als individuen. Zij hebben spiegels nodig met betrekking tot culturele achtergrond, religie, gender(expressie), neurodiversiteit, (fysieke) beperking en onderwijstype. Wij vinden dat onze eigen organisatie een afspiegeling moet zijn van die diversiteit.

Janneke Mattijssen 1026 x 1438

STAGE

Wil je op stage bij Bekijk ‘t? Dat kan! Studenten van opleidingen als Culturele en Maatschappelijke Vorming, Beeldende Vorming en Communicatie zijn je voorgegaan!

We hebben op dit moment plek voor een stagiair Educatie en een stagiair Communicatie. Misschien herken je je wel in onderstaande omschrijving? 

Je vindt het leuk om samen te werken in een klein team en bent creatief. Je bent nieuwsgierig en kunt je goed verplaatsen in een ander, met name in de belevingswereld van leerlingen op het vmbo. Je houdt van film en leert graag door te doen. 

Voor de stage Educatie zoeken wij iemand die ons kan ondersteunen, zowel in de klas als op kantoor. Denk aan het zelf ontwikkelen van (online) lessen en projecten. Voor de stage Communicatie zoeken wij iemand die kan ondersteunen in onze online aanwezigheid. Toegankelijkheid is voor ons heel belangrijk: wij willen dat al onze communicatie te volgen is voor iedereen. Denk aan het het bijhouden van onze social media, interviewen en nog veel meer.

Deze stages zijn zowel in te vullen door MBO als HBO studenten. Interesse in een korter of langer durende stageplek? Neem dan contact met ons op via [email protected].

ONZE DOCENTEN

We zien de docent als mogelijke spiegel voor onze leerlingen: iemand waarin ze zich herkennen. Een persoon die vanuit een passie voor het vak voor de klas staat. We werken met professionele (freelance) filmdocenten, die toegankelijke en interactieve workshops en lessen geven. We zorgen voor een veilige omgeving in de klas: leerlingen weten wat ze gaan doen en wat ze van ons kunnen verwachten tijdens de les. We geven het goede voorbeeld aan de leerlingen en zetten nooit zomaar ‘iets’ online (zoals de films of reportages waaraan ze werken tijdens de les).

De Bekijk ’t filmdocenten:

 • Gaan uit van de belevingswereld van de vmbo’ers
 • Staan vanuit hun passie voor het vak voor de klas
 • Zijn ontspannen, benaderbaar en positief
 • Staan open voor diversiteit binnen de groep en gaan uit van gelijkwaardigheid
 • Luisteren naar de leerlingen en nemen hen serieus
 • Zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen

Ons gedroomde docententeam bestaat uit personen die een passie hebben voor hun vak en docenten die vanuit hun eigen unieke beleving en situatie bij willen dragen aan een wereld waarin onze leerlingen worden gezien, gehoord en gewaardeerd.

We zijn op zoek naar docenten in wie de leerlingen zich kunnen herkennen. Die kunnen levellen met onze jongeren, daadwerkelijk interesse hebben in hun mening, maar ook begrijpen hoe het is om op het vmbo te zitten. Doordat ze bijvoorbeeld zelf oud-vmbo leerling zijn!

Lijkt het je leuk om met ons samen te werken? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Over ons

ZELF (FILM) MAKEN, DAT DOE JE MET BEKIJK ‘T!

Bekijk ’t organiseert kunstprojecten voor het voortgezet onderwijs, met een focus op filmeducatie en jongerencultuur. Workshops, projectdagen, meerjarige leerlijnen en projecten ontwikkelen wij in co-creatie met leerlingen, scholen, makers en samenwerkingspartners.

Bekijk ‘t is expert in cultuureducatie op het vmbo. We werken met media die jongeren zelf graag gebruiken zoals film, videoclips, podcasts. Leerlingen werken aan basisvaardigheden wat betreft het maken van media en ontdekken of ontwikkelen vervolgens hun artistieke talent onder leiding van professionele (film)makers.

De langdurige projecten van Bekijk ‘t sluiten aan bij vakken als Burgerschap en Maatschappijleer door de maatschappelijke thema’s die we kiezen. Het credo van Bekijk ‘t is: leren door te doen. Onze lessen zijn altijd praktisch, fun en actief!

ONZE MISSIE

Bekijk ’t kiest al meer dan 20 jaar bewust voor leerlingen op het vmbo. We strijden actief vóór eigenaarschap en een positief imago van deze diverse en getalenteerde groep jongeren. Bekijk ‘t vindt hun kracht, talenten en expertise van grote waarde en we willen die waardering delen met een breder publiek. Bekijk ‘t werkt daarvoor samen met scholen, theatergezelschappen, musea, bewonersorganisaties en andere partijen.

Bekijk ’t vindt dat leerlingen het recht hebben om hun eigen verhalen zélf te vertellen. Daarom bieden wij leerlingen de tools en vaardigheden om zelf film en media te maken. Bekijk ‘t werkt hiervoor samen met gepassioneerde film- en mediadocenten, vaak zelf afkomstig van het vmbo. Zo zien jongeren voor zichzelf een mogelijke toekomst als kunstenaar, reportagemaker, creatief producent of filmmaker.

Het doel van Bekijk ’t is om kunst toegankelijker te maken voor – en vooral ook mét – leerlingen op het vmbo. Bekijk ‘t vertrekt vanuit de belevingswereld van jongeren, waarbij we deze wereld tegelijkertijd een stukje groter maken. We hebben bovendien hoge verwachtingen: door hen serieus te nemen als creatieve maker krijgen ze meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Bekijk ‘t doet dat met kunstprojecten op school van hoge kwaliteit, met een eindresultaat waar ze trots op kunnen zijn.

Over Ons liggend

ONZE VISIE

Bekijk ’t wil een rechtvaardige wereld waarin leerlingen op het vmbo worden gezien, gehoord en gewaardeerd. Waarin leerlingen kiezen voor hun eigen pad vanuit dat wat ze leuk vinden om te doen én waar ze goed in zijn. Waarin een creatief beroep door leerlingen op het vmbo als logisch toekomstperspectief wordt gezien. En waarin leren door te doen wordt omarmd door het onderwijs. Daar draagt Bekijk ’t dagelijks aan bij.

Wat zijn onze kernwaarden? Waarom kiezen we voor filmeducatie? Download onze volledige Missie/Visie en lees verder!

Over Ons liggend
Over Ons staand
Over Ons liggend 2

Team

ONS TEAM

MAREN SIEBERT

DIRECTEUR

ELLENOOR BAKKER

HOOFD EDUCATIE

SHARIFFA BAHRI

CREATIVE PRODUCER

MARCO HOHL

HOOFD COMMUNICATIE

MAX VAN TIGGELEN

ADMINISTRATIE

CHRIS RICKETS

MEDEWERKER EDUCATIE

GEORGIA HEINZE

PROJECTMEDEWERKER

MARC ISAKH

WEBBEHEERDER

ONZE DOCENTEN

SMITA JAMES

DOCENT

KAY SEEDORF

DOCENT

MO ANOUAR

DOCENT – MACHT VAN DE MEDIAMAKER – CULTUUR COACH

ELLA JOHN

DOCENT

ARIES SPORKSLEDE

DOCENT – CULTUUR COACH

LORENZO JONATHAS

DOCENT

KALINA TODOROVA

DOCENT – GILGAMESJ OP HET PLEIN

MASSIH HUTAK

DOCENT – WELKOM IN MIJN BUURT

YAHAIRA GEZIUS

ADVISEUR MBO

DANIËL TOP

DOCENT – CULTUUR COACH

RIQUEL GILLIAD

DOCENT

SHRIEJAN PAUDEL

DOCENT – GILGAMESJ OP HET PLEIN

LEVI JACOBS

DOCENT

KEREM ÖZILHAN

DOCENT

JANNEKE MATTIJSEN

DOCENT

SIMON AMON

DOCENT

TARA VINK

DOCENT

LAMIAE EL HAJJAJI

DOCENT – PLANET ERROR

LEEROY MOLLY

DOCENT

LUKAS HUIKESHOVEN

DOCENT – WELKOM IN MIJN BUURT

SARAH CUIPERS

DOCENT – CULTUUR COACH

RUMI KAUL

DOCENT

AHMED BATMAN

DOCENT

YVE BAYA

DOCENT

YELIZ DOGAN

PRESENTATOR – FILM IN JE VAK

FRODI FRANSMAN

DOCENT

LISELOT HOEKSTRA

DOCENT – GILGAMESJ OP HET PLEIN

YAVUZ SELIM ISLER

DOCENT – GILGAMESJ OP HET PLEIN

JON VAN NIEUWKERK

DOCENT – GILGAMESJ OP HET PLEIN

ONS BESTUUR

ARUNA HOOFS

BESTUURSLID

LUCELLE COMVALIUS

BESTUURSLID

MACHTELD ZOCK

BESTUURSLID

BRAM FESTEN

BESTUURSLID

RON VAN DER KOOIJ

BESTUURSLID

Partners

noorderlicht logo nieuw

ABC NOORDERLICHT

Het Amsterdams Beroepscollege Noorderlicht en Bekijk ’t werken samen aan het driejarige project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren om te gaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk.
Logo MLO

MONTESSORI LYCEUM OOSTPOORT

Bekijk ‘t verzorgt projectweken op het Montessori Lyceum Oostpoort en we werken tevens samen in de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.
Orion College Amstel logo

ORION COLLEGE AMSTEL

Filmdocenten van Bekijk ’t werken gedurende drie jaar als cultuurcoach op Orion College Amstel. In onze lessen komen leerlingen steeds vanuit een andere invalshoek in aanraking met film en media. Ze gaan actief aan de slag met het maken een reportage of verfilmen een dialoog van een fictiefilm. Zowel voor als achter de camera.
hugensindex

HUYGENS COLLEGE

Op het Huygens College biedt Bekijk ’t een doorlopende leerlijn aan voor de eerste drie leerjaren. We verzorgen een kennismakingsworkshop voor de eerstejaars en de workshops Macht van de Editor en Beats & Lyrics. Daarnaast bieden we een reeks podcastlessen aan.
De Heldring logo

VSO DE HELDRING

In het schooljaar 2023-2024 geeft Bekijk ‘t medialessen op VSO De Heldring (mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie).
Inholland Logo

INHOLLAND

InHolland en Bekijk ’t werken samen aan het driejarige project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren omgaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk.
netwerk filmeducatie nieuw

FILMEDUCATIE.NL

Bekijk ‘t maakt deel uit van het netwerk Filmeducatie, waarin instellingen samenwerken die landelijk activiteiten ontwikkelen op het gebied van filmeducatie.
foam_logo

FOAM

FOAM (Fotografiemuseum Amsterdam) en Bekijk ’t zijn partners binnen de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.
Represent Logo Mark_Black

REPRESENT JEZELF

Represent Jezelf! en Bekijk ’t werken samen aan het project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren omgaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk. We gaan daarnaast mogelijk samenwerken aan ons nieuwe project Planet Error.
ish logo

ISH DANCE COLLECTIVE

ISH Dance Collective en Bekijk ’t zijn partners binnen de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.
ICK logo_DEF OUTL NL

ICK DANS AMSTERDAM

ICK Dans Amsterdam en Bekijk ’t zijn partners binnen de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.
LOGO_POLDERTHEATER

POLDERTHEATER

Het Poldertheater en Bekijk ’t zijn partners binnen de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.
kolom_logo

PRAKTIJKCOLLEGE DE DREEF

Filmdocenten van Bekijk ’t werken gedurende drie jaar als cultuurcoach op Praktijkcollege De Dreef. In onze lessen komen leerlingen steeds vanuit een andere invalshoek in aanraking met film en media. Ze gaan actief aan de slag met het maken een reportage of verfilmen een dialoog van een fictiefilm. Zowel voor als achter de camera.
sweelinck nieuw

SWEELINCK COLLEGE

Met het Sweelinck College in Amsterdam Zuid werkt Bekijk ‘t samen bij de jaarlijkse projectweek met culturele activiteiten in de onderbouw.
kolom_logo

PRAKTIJKCOLLEGE HET PLEIN

Bij Praktijkcollege Het Plein worden praktijkvakken onderwezen, maar ook algemene vakken als taal en burgerschap. We werken samen aan drie projecten: Plein XL (naschoolse talentontwikkeling), Gilgamesj op Het Plein (meerjarig project waarin alle leerlingen een science fiction film maken) en de Cultuurcoaches (praktische filmlessen).
MLA logo 300 x300

MONTESSORI LYCEUM AMSTERDAM

“Help mij het zelf te doen”, deze uitspraak van de Italiaanse arts en pedagoge Maria Montessori is hét uitgangspunt van het onderwijs op het Montessori Lyceum Amsterdam (MLA). Bekijk ’t en MLA werkten o.a. samen aan het project ‘Film in je vak’ tijdens lessen biologie, science en alle talen.
images

CBURG COLLEGE

Bekijk ’t en het Cburg College werken al jaren nauw samen. In het verleden hebben we op deze school de basisfilm van ons VR-project De Herkansing opgenomen. Momenteel verzorgen we het meerjarige project Macht van de Mediamaker waarin beeldvorming in de media centraal staat. We gaan daarnaast mogelijk samenwerken aan ons nieuwe project Planet Error.
Schermafbeelding 2023-07-06 om 14.02.09

STICHTING TAMINO

Docenten van Bekijk ’t en Stichting Tamino werken drie jaar als cultuurcoach op Orion College Amstel, Praktijkcollege De Dreef en Praktijkcollege Het Plein. Onze filmdocenten werken nauw samen met de beeldende- en theaterdocenten van Tamino. De samenwerking geeft beide partners de mogelijkheid om van elkaar te leren en om programma’s te kunnen (door)ontwikkelen.
Schermafbeelding 2023-07-06 om 14.00.07

IMAGINE FILM FESTIVAL

Samen met Imagine Film Festival, het filmfestival voor de fantastische cinema, produceerden we het VR project De Herkansing. We gaan daarnaast mogelijk samenwerken aan ons nieuwe project Planet Error.
United painting Logo

UNITED PAINTING

United Painting en Bekijk ’t werken samen aan het driejarige project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren omgaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk.
DEGASTEN logo

DE GASTEN

De Gasten en Bekijk ’t werken samen aan het driejarige project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren omgaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk.
Productiehuis Noord_logo

PRODUCTIEHUIS NOORD

Productiehuis Noord en Bekijk ’t werken samen aan het driejarige project ‘Welkom in mijn buurt’ waarin jongeren leren omgaan met gentrificatie in hun eigen omgeving. Samen met diverse makers uit Amsterdam Noord gaan ze op zoek naar hun eigen verhalen en manieren om verschil te maken in hun wijk.
Logo Ons Lieve Heer op Solder

MUSEUM ONS’ LIEVE HEER OP SOLDER

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder en Bekijk ’t zijn partners binnen de Denktank Cultuureducatie Vmbo en Praktijkonderwijs.

Vrienden en sponsors

BEKIJK ‘T WORDT STRUCTUREEL GEFINANCIERD DOOR HET AMSTERDAMS FONDS VOOR DE KUNST.

Daarnaast worden Bekijk ´t activiteiten projectmatig ondersteund door o.a. het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Fonds ZOZ, AMVJ Fonds, Zabawas, Triodos Foundation en Fonds21.

Bekijk ‘t maakt deel uit van het landelijk Netwerk Filmeducatie, het Netwerk Mediawijsheid en de VMBO Denktank.

VRIEND WORDEN?

Onze activiteiten zijn voor een groot deel afhankelijk van de financiële steun van sponsors en vrienden van Bekijk ‘t. Als vriend steun je onze stichting met een jaarlijkse bijdrage van € 25,- (meer mag natuurlijk altijd).

Stuur een e-mail naar [email protected] met je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, giro- of bankrekening en het bedrag dat je jaarlijks wilt overmaken. Een eenmalige gift is natuurlijk ook meer dan welkom!

Bekijk ‘t heeft een ANBI-status, dat betekent dat je donatie voor 125% fiscaal aftrekbaar is. In de volgende documenten lees je meer over de ANBI-status van Bekijk ‘t en over de activiteiten van onze stichting.

ANBI-gegevens Bekijk ‘t 2022

Bestuursverslag Bekijk ‘t 2022 

Jaarrekening Bekijk ‘t 2022

Statuten Bekijk ‘t

Vacatures

PRODUCTIEMEDEWERKER

Functie: Productiemedewerker | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32 uur/ Parttime  | Periode: juni/ juli, sept-nov | Sluitingsdatum: GESLOTEN

Bekijk ’t organiseert al 23 jaar kunstprojecten voor het voortgezet onderwijs, met een focus op filmeducatie en jongerencultuur. Workshops, projectdagen, meerjarige leerlijnen en projecten ontwikkelen wij in co-creatie met leerlingen, scholen, makers en samenwerkingspartners.

Bekijk ‘t is expert in filmeducatie op het vmbo. We werken met media die jongeren zelf graag gebruiken zoals film, videoclips, podcasts. Leerlingen werken aan basisvaardigheden wat betreft het maken van media en ontdekken of ontwikkelen vervolgens hun artistieke talent onder leiding van professionele makers.

De langdurige projecten van Bekijk ‘t sluiten aan bij vakken als Burgerschap en Maatschappijleer, door de maatschappelijke thema’s die we kiezen. Het credo van Bekijk ’t is: leren door te doen. Onze lessen zijn altijd praktisch, fun en actief. Leerlingen werken toe naar een professioneel eindresultaat waar ze trots op kunnen zijn. Dit alles doen we met een klein team van drie vaste medewerkers en een groep freelance professionals. Onze werkplek is in A-Lab, Amsterdam Noord.

In verband met een verlof, zoeken wij een productiemedewerker (bij voorkeur zzp) voor 32 uur per week die verantwoordelijk is voor de productie van onze programma’s.

Wat ga je doen?

 • Je produceert workshops, lessenseries en projectdagen
 • Je beheert de jaarplanning, bewaakt het overzicht over inzet van docenten en materialen 
 • Je communiceert met scholen, freelance docenten en medewerkers
 • Je houdt je bezig met de productionele voorbereiding, beheer en onderhoud van apparatuur
 • Je geeft productieleiding aan projecten op school of op locatie
 • Je produceert het project Welkom in mijn Buurt, waarbij je contact onderhoudt met alle samenwerkingspartners, makers en de school die deelneemt aan het project i.s.m. de projectdocent

Wat heb je nodig?

 • Je houdt ervan om te organiseren en te produceren
 • Je werkt gestructureerd en houdt gemakkelijk overzicht
 • Je bent goed in het communiceren met veel verschillende mensen
 • Je bent flexibel en denkt in oplossingen
 • Je beschikt over digitale vaardigheden en kunt goed overweg met audiovisuele media en iPads
 • Je bent bekend met onze doelgroep en hebt daar affiniteit mee
 • Je bent in het bezit van Rijbewijs B

Wat vinden wij extra tof?

 • Je bent praktisch ingesteld
 • Je staat open voor feedback en hebt zin om nieuwe dingen te leren
 • Je hebt zelf vmbo gedaan

Het honorarium is gebaseerd op schaal 7 CAO Kunsteducatie, inschaling afhankelijk van leeftijd en ervaring. Bekijk ’t volgt de schoolvakanties. Werkzaamheden zijn in juni/ juli (inwerken) en september t/m november 2024.

Belangstelling? Stuur dan een korte brief met motivatie, CV of een kort filmpje (maximaal 2 minuten) naar [email protected] waarin je jezelf aan ons presenteert. Twijfel je of deze functie bij je past of heb je andere vragen over de functie? Bel ons dan op 020-5818150 of stuur ons een mail.

Lees meer over ons op www.bekijkt.nl. Ons kantoor is rolstoeltoegankelijk en in het gebouw is een lift aanwezig. Hulphonden zijn welkom. Thuis werken is (deels) mogelijk.

Bekijk ‘t wil een inclusieve, gelijkwaardige en veilige werkplek zijn. Wij proberen actief bij te dragen aan het bestrijden van (kansen)ongelijkheid en stigmatisering van jongeren op het vmbo door onze programma’s. Vmbo-leerlingen zijn een superdiverse groep, met net zoveel verhalen als individuen. Zij hebben spiegels nodig met betrekking tot culturele achtergrond, religie, gender(expressie), neurodiversiteit, (fysieke) beperking en onderwijstype. Wij vinden dat onze eigen organisatie een afspiegeling moet zijn van die diversiteit.

Janneke Mattijssen 1026 x 1438

STAGE

Wil je op stage bij Bekijk ‘t? Dat kan! Studenten van opleidingen als Culturele en Maatschappelijke Vorming, Beeldende Vorming en Communicatie zijn je voorgegaan!

We hebben op dit moment plek voor een stagiair Educatie en een stagiair Communicatie. Misschien herken je je wel in onderstaande omschrijving? 

Je vindt het leuk om samen te werken in een klein team en bent creatief. Je bent nieuwsgierig en kunt je goed verplaatsen in een ander, met name in de belevingswereld van leerlingen op het vmbo. Je houdt van film en leert graag door te doen. 

Voor de stage Educatie zoeken wij iemand die ons kan ondersteunen, zowel in de klas als op kantoor. Denk aan het zelf ontwikkelen van (online) lessen en projecten. Voor de stage Communicatie zoeken wij iemand die kan ondersteunen in onze online aanwezigheid. Toegankelijkheid is voor ons heel belangrijk: wij willen dat al onze communicatie te volgen is voor iedereen. Denk aan het het bijhouden van onze social media, interviewen en nog veel meer.

Deze stages zijn zowel in te vullen door MBO als HBO studenten. Interesse in een korter of langer durende stageplek? Neem dan contact met ons op via [email protected].

ONZE DOCENTEN

We zien de docent als mogelijke spiegel voor onze leerlingen: iemand waarin ze zich herkennen. Een persoon die vanuit een passie voor het vak voor de klas staat. We werken met professionele (freelance) filmdocenten, die toegankelijke en interactieve workshops en lessen geven. We zorgen voor een veilige omgeving in de klas: leerlingen weten wat ze gaan doen en wat ze van ons kunnen verwachten tijdens de les. We geven het goede voorbeeld aan de leerlingen en zetten nooit zomaar ‘iets’ online (zoals de films of reportages waaraan ze werken tijdens de les).

De Bekijk ’t filmdocenten:

 • Gaan uit van de belevingswereld van de vmbo’ers
 • Staan vanuit hun passie voor het vak voor de klas
 • Zijn ontspannen, benaderbaar en positief
 • Staan open voor diversiteit binnen de groep en gaan uit van gelijkwaardigheid
 • Luisteren naar de leerlingen en nemen hen serieus
 • Zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen

Ons gedroomde docententeam bestaat uit personen die een passie hebben voor hun vak en docenten die vanuit hun eigen unieke beleving en situatie bij willen dragen aan een wereld waarin onze leerlingen worden gezien, gehoord en gewaardeerd.

We zijn op zoek naar docenten in wie de leerlingen zich kunnen herkennen. Die kunnen levellen met onze jongeren, daadwerkelijk interesse hebben in hun mening, maar ook begrijpen hoe het is om op het vmbo te zitten. Doordat ze bijvoorbeeld zelf oud-vmbo leerling zijn!

Lijkt het je leuk om met ons samen te werken? Neem dan contact met ons op via [email protected]