Malu Sanders is Filmleraar van het Jaar 2019

Malu Sanders is Filmleraar van het Jaar 2019

Malu Sanders Filmleraar van het Jaar 1170 x 600

Malu Sanders is Filmleraar van het Jaar 2019 geworden. Ze is niet alleen filmdocent op het Vierde Gymnasium in Amsterdam, maar ze is ook één van onze partners in het project ‘Documaken: hoe maak je je profielwerkstuk als documentaire’.

Volgens Malu haalt het maken van films talenten van leerlingen naar boven die bij andere vakken soms onderbelicht blijven. Als kind hield de docente al enorm veel van film. Wanneer de zomervakantie begon haastte ze zich naar de videotheek om er met een grote tas vol videobanden vandaan te komen. Voor het Vierde Gymnasium ontwikkelde Malu zelf het lesprogramma dat bestaat uit het maken van films, filmanalyse en filmgeschiedenis voor alle leerjaren. Leerlingen in de bovenbouw worden door haar op maat begeleid bij het ontwikkelen van hun eigen filmideeën. Malu organiseert filmvertoningen in en buiten school en neemt haar leerlingen mee naar filmfestivals zoals het Nationaal Filmfestival voor Scholieren.

Naast Malu Sanders waren Jeroen Helmers van het Blariacumcollege in Venlo en Maurice Ermen van basisschool De Uitvinding in Enschede genomineerd. De Filmleraar van het Jaar is een initiatief van Eye Filmmuseum met het Netwerk Filmeducatie. De winnende leraar is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs.