Stem nu voor de Antoine Gerrits Award 2021

Stem nu voor de Antoine Gerrits Award 2021

NoordVerstoord 1170 x 600

De Antoine Gerrits Award is een kunstwedstrijd voor alle jongeren in Nederland die actief bezig zijn met beeldende kunst, fotografie, theater, cabaret, muziek, film, dans, literatuur of media. Je kunt nu stemmen op je favoriet tot en met 13 juni!

We zijn er trots op dat de documentaires ‘NoordVerstoord’ van Aiden Timmer, ‘Papa…’ van  Arun en Manisha Boerrigter, en ‘Ontluikend’ van Lente IJsendijk en Malou de Kruijk, allemaal leerlingen van het Montessori Lyceum Amsterdam, meedingen naar een nominatie.

‘NoordVerstoord’ is een documentaire over de grote sociale blokkade tussen de nieuwe en oude bewoners van Amsterdam-Noord. ‘Papa…’ is een persoonlijk portret van een broer en zus, over het verlies van hun vader op jonge leeftijd en de impact die dat op hen had. ‘Ontluikend’ gaat over de eerste gevoelens van verliefdheid bij jongeren.

Alle drie de documentaires zijn tot stand gekomen via Documaken.nl*. Dat is een project waarmee middelbare scholieren een docu maken als profielwerkstuk. Ze doen dit met behulp van de gelijknamige site. Elk jaar vindt er ook een festival plaats met de beste documentaires, waarvan ‘Ontluikend’ dit jaar de grote winnaar werd door zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht te slepen.

Druk op de play button hierboven en bekijk ‘NoordVerstoord’ en via hetzelfde principe kijk je hieronder naar ‘Ontluikend’. Stem op je favoriet via: www.antoinegerritsaward.nl.

*Documaken.nl is een gezamenlijk project van Bekijk ’t, het Montessori Lyceum Amsterdam, Het 4e Gymnasium Amsterdam, Hervormd Lyceum Zuid, SG De Rietlanden Lelystad, IVKO en Metis Montessori Lyceum, met ondersteuning van het Netwerk Filmeducatie. Mede mogelijk gemaakt door het LerarenOntwikkelFonds