Metropolis West alsnog te zien op het witte doek!

Metropolis West alsnog te zien op het witte doek!

Metropolis West 2021 1 1170 x 600

In oktober 2020 maakten de klassen 2G en 2H van het Huygens College reportages over Amsterdam West tijdens het project Metropolis West. Het resultaat zou in januari te zien zijn op het witte doek, maar door coronamaatregelen werd dat meerdere malen uitgesteld. Op vrijdag 2 juli was het dan eindelijk toch zover en zaten de leerlingen vroeg in de ochtend, met kleine oogjes, in de bioscoopzaal van LAB111.

Metropolis West, voor degenen die niet bekend zijn met het project, is een initiatief van Bekijk ’t in samenwerking met het Huygens College. Het project legt verbinding tussen school en buurt. De leerlingen krijgen les in interviewen, cameravoering en monteren van filmdocent en vlogger Daniel Top. Daarna gaan ze op pad om hun eigen reportages te maken.

Dit jaar gingen de leerlingen onder andere langs bij de politie en brachten ze een bezoek aan de garage van Biro (bekend van de kleine zwarte autootjes). Ze spraken met advocaten, een slager, een therapeut en een fietskoerier; gingen op de koffie bij een barista; en ze maakten kennis met poes Lola en haar kattenoppas. Het resultaat was interessant, verrassend, grappig, en bij vlagen hilarisch en ontroerend. De ochtend werd gehost door Daniel Top, die tevens awards uitdeelde voor het beste interview, het beste camerawerk en de meest geslaagde montage.

Lees hier meer over Metropolis West. En in dit interview vertelt Bekijk ‘t filmdocent Daniel Top meer over zijn ervaringen met Metropolis West.

Metropolis West wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds21 en de gemeente Amsterdam, Stadsdeel West