Shariffa Bahri nieuwe productieleider Bekijk ‘t

Shariffa Bahri nieuwe productieleider Bekijk ‘t

Shariffa 1170 x 600

Vers van de pers en helemaal nieuw bij ons op kantoor is Shariffa Bahri. Sinds eind oktober is deze 27-jarige Amsterdamse de nieuwe productieleider en officemanager van Bekijk ‘t. Zij volgt Roos Dickhout op die na de zomervakantie is begonnen met een nieuwe baan in het onderwijs.

Wie is Shariffa en wat gaat ze allemaal doen bij Bekijk t? We vroegen het aan haar in een kort interview!

Shariffa, je bent onze nieuwe productieleider. Wat houdt dat precies in?

“Wanneer we een workshop verzorgen op een school of tijdens een projectweek dan zorg ik ervoor dat alles daaromheen is geregeld. Zijn er voldoende microfoons en werken die zoals het hoort? Hebben we genoeg iPads om mee te filmen en zijn die ook opgeladen? Ik zorg er ook voor dat onze docenten meteen aan de slag kunnen gaan wanneer ze op onze partnerscholen arriveren. Ik probeer zelf zoveel mogelijk op de scholen aanwezig te zijn tijdens onze projecten. Op die manier weet ik meteen waar de lokalen zich bevinden, hoe de school eruitziet, hoe de leerlingen zijn en kan ik persoonlijk kennis maken met onze contactpersonen. Daarnaast plan ik docenten in voor onze workshops en ben ik de officemanager van Bekijk ‘t.”

Wat heb je hiervoor gedaan?

“Ik heb gewerkt voor een artiestenmanagementbureau en deed voornamelijk ‘het management’ van een aantal bekende YouTubers, waaronder Milan Knol, Rutger Vink, Thomas van Grinsven en Saar Koningsberger. Ook daar stond het regelen van afspraken en materialen centraal. Zo verzorgde ik hun agenda, regelde ik samenwerkingen met bedrijven en zorgde ik ervoor dat ze hun callsheet op tijd kregen opgestuurd.”

In je eerste week bij Bekijk ’t heb je al kennis gemaakt met een van onze langstlopende projecten – Metropolis West. Hoe heb je dat ervaren?

“Tijdens Metropolis West maken leerlingen van het Huygens College reportages in de buurt. Ik was gevraagd om een aantal groepjes te begeleiden die een interview gingen doen met een advocatenkantoor. Het was heel gek om voor het eerst in mijn leven ‘juf’ te worden genoemd. Ik vond het superleuk om mee te mogen maken. De leerlingen waren volledig zichzelf en namen geen blad voor de mond. Op het ene moment waren ze intens grappig en op het andere moment waren ze enorm serieus. Maar ze durfden zich ook heel kwetsbaar op te stellen, bijvoorbeeld door aan te geven dat ze het even niet meer wisten. Dat vond ik mooi.”

We zijn momenteel met het hele team hard aan het werk aan nieuwe projecten als Macht van de Mediamaker en Gilgamesj op Het Plein (gewoon even doorklikken voor meer informatie). Shariffa is bereikbaar voor productionele vragen via [email protected]

Interview: Marco Hohl