Macht van de Mediamaker over beeldvorming in de media

Macht van de Mediamaker over beeldvorming in de media

Macht van de Mediamaker Cburg 1170 x 600

Jongeren met hoodies en capuchons op zijn criminelen en gamers zijn per definitie lui. Toch?

Hoe ontstaat beeldvorming? En hoe kun je daar als leerling zelf iets aan veranderen? Deze week zijn we op het Cburg College begonnen met het project Macht van de Mediamaker waarin beeldvorming in de media centraal staat.

Tijdens Macht van de Mediamaker maken leerlingen reportages, een videoclip en een talkshow. We weten uit ervaring dat veel leerlingen persoonlijk worden geraakt door negatieve beeldvorming in de traditionele media. Met dit project geven we hen tools in de handen zodat ze een ander beeld van zichzelf kunnen laten zien.

De lessen worden gegeven door filmmaker Mo Anouar, die zelf een groot deel van het project heeft ontwikkeld. Mo heeft een fascinatie voor beeldvorming en voelt zich enorm betrokken bij de doelgroep. Hij maakte eerder een documentaire over etnisch profileren. Ook maakte hij depressie onder biculturele jongeren bespreekbaar.

Macht van de Mediamaker zorgt voor empowerment en laat ook zien wat je eigen vooroordelen zijn. Leuk om te weten: we werken met moderne filmtechnieken en professionele apparatuur zoals Gimbals.

Macht van de Mediamaker wordt mede mogelijk gemaakt door