We kunnen van start met Gilgamesj op Het Plein

We kunnen van start met Gilgamesj op Het Plein

Gilgamesj

We vieren wederom een klein feestje bij Bekijk ‘t! Onze subsidieaanvraag bij het Fonds voor Cultuurparticipatie voor ons 3-jarige kunstproject Gilgamesj op Het Plein is gehonoreerd!

Gilgamesj op Het Plein is een project van Bekijk ’t in samenwerking met Praktijkcollege Het Plein in Amsterdam. Hierin vertellen en verbeelden de leerlingen persoonlijke verhalen die geïnspireerd zijn op het oude gedichtenepos Gilgamesj. In dit heldenverhaal komen voor de leerlingen belangrijke thema’s voor als strijd, vriendschap, rivaliteit, jaloezie en loyaliteit.

Alle 170 leerlingen van de school (en een groot deel van de docenten) doen mee aan het project dat uiteindelijk toewerkt naar het maken van een science fiction film. Deze wordt in theater De Meervaart vertoond voor een breed publiek. Leerlingen krijgen les in disciplines als acteren, muziek, script ontwikkeling, martial arts, decor, filmtechniek en grime. En ook minder voor de hand liggende vakken als handel en koken (denk aan de catering voor de crew) doen mee!

Het Fonds voor Cultuurparticipatie spreekt zijn waardering uit voor de keuze van een niet-westers verhaal en vindt het interessant dat er als vorm is gekozen voor een science fiction film. Dit sluit volgens de beoordelingscommissie goed aan bij de belevingswereld van de leerlingen. De brede waaier aan activiteiten – binnen en buiten het kunstdomein – maakt dat de leerlingen hun culturele vermogen goed leren ontwikkelen.

Gilgamesj op Het Plein wordt mede mogelijk gemaakt door