MEDIAWIJSHEID

Interactieve docententraining

Mediawijsheid

Geschikt voor

Docenten PO/VO/MBO

LOCATIE

Op school, in de klas

Duur

2 x 100 minuten

Prijs

€ 550,00 per training (binnen Amsterdam)

Internetfraude, grooming, sextortion en spoofing. Je kan er allemaal mee te maken krijgen wanneer je online bent. Dat geldt voor je leerlingen, maar net zo goed voor jezelf. En dan is het wel zo fijn wanneer je het herkent! In deze interactieve workshop van Bekijk ‘t maken wij jou mediawijzer en word je je (meer) bewust van je digitale veiligheid en die van je leerlingen.

Dat je niks te verbergen hebt, betekent niet dat iedereen alles van je mag weten, toch? Aan het begin van de workshop vragen wij jou om je mobiele telefoon te ontgrendelen en deze door te geven aan een van je collega’s. Er is natuurlijk niemand die dit wilt doen. Die reactie vormt het startpunt van een gesprek over het belang van privacy.

De workshop bestaat uit quizzen en presentatieopdrachten die jou en je collega’s op speelse wijze bewust laten worden van jullie veiligheid online. We gaan in op bekendere onderwerpen (zoals sexting of smartphone verslaving) en we maken je ervan bewust hoe social media bedrijven verdienen aan jouw persoonlijke informatie en hoe jouw wereldbeeld wordt beïnvloed door algoritmes.

Bewuster online met Bekijk 't!

De besproken onderwerpen worden tenslotte verdeeld en in kleine groepjes bewerkt tot een minipresentatie. Die worden aan het eind van de workshop gepresenteerd aan alle deelnemers. Zo leer je niet alleen van de Bekijk ’t docent, maar ook van elkaar. En uiteindelijk geeft deze workshop je wat inzicht in waar leerlingen dagelijks mee te maken krijgen!

Leerdoelen

  • (Meer) bewust worden van veiligheidsrisico’s wanneer jij en/of je leerlingen online zijn.
  • (Meer) bewust worden van de belangen van social media bedrijven.

Deze workshop is ook te boeken voor je leerlingen, hier lees je meer daarover. 

Het is mogelijk om de workshop aan te passen. Neem vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected] en ontdek welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Digitale veiligheid 3 937 x 700