FILM IN JE VAK

Docententraining

Film in je Vak

Geschikt voor

Docenten PO/VO/MBO

LOCATIE

Op school, in de klas

Duur

2 x 100 minuten + 30 minuten om gezamenlijk het resultaat te bekijken

materialen

Wij zorgen voor iPads (om te filmen en editen)

Prijs

€ 550,00 per training (binnen Amsterdam)

Hoe maak je effectief gebruik van film in jouw lessen? Daar kom je achter in de docententraining Film in je Vak van Bekijk ‘t. Samen met je collega’s verfilm je een dialoog, en krijg je alle tools in handen om de lesstof van jouw eigen vak tot leven te wekken.

Elke deelnemer krijgt een duidelijke rol tijdens het verfilmen van de dialoog. Zo sta je achter de camera, mag je acteren, voer je regie, of bepaal je hoe de set eruit gaat zien. Creativiteit en plezier staan voorop. Deze docententraining is een échte team builder en enorm geschikt om in te zetten tijdens een studiedag. Daarnaast is het goed om zelf te ervaren over welke drempels je leerlingen soms heen moeten stappen tijdens het maken van een filmopdracht.

We werken tijdens de training met ons eigen online platform Film in je Vak dat tutorials, praktische filmopdrachten en LessonUps aanbiedt. Zo maken jouw leerlingen snel en eenvoudig een stop motion over de bloedsomloop tijdens biologie (zonder de tussenkomst van een filmdocent). Of ze leren er interview skills, die ze kunnen gebruiken om hun taalvaardigheid Duits te oefenen, door met elkaar in gesprek te gaan voor de camera.

Film prikkelt de leergierigheid!

Leerdoelen

  • Ontdekken hoe je als (vak)docent film in kunt zetten in je lessen
  • Samenwerken met andere docenten en elkaar beter leren kennen, door als groep aan een filmopdracht te werken (team building)
  • Plezier hebben met elkaar
  • Bekend raken met de mogelijkheden van het Film in je Vak platform, zodat je dat samen met je leerlingen na de training kunt blijven gebruiken

Het is ook mogelijk om de workshop aan te passen. Neem vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected] en ontdek welke mogelijkheden er allemaal zijn.

3