Boek training mediawijsheid

Boek training mediawijsheid

Vraag de training nu aan

Internetfraude, grooming, sextortion en spoofing. Je kan er allemaal mee te maken krijgen wanneer je online bent. Dat geldt voor je leerlingen, maar net zo goed voor jezelf. En dan is het wel zo fijn wanneer je het herkent! In deze interactieve workshop van Bekijk ‘t maken wij jou mediawijzer en word je je (meer) bewust van je digitale veiligheid en die van je leerlingen.

De workshop bestaat uit quizzen en presentatieopdrachten die jou en je collega’s op speelse wijze bewust laten worden van jullie veiligheid online. We gaan in op bekendere onderwerpen (zoals sexting of smartphone verslaving) en we maken je ervan bewust hoe social media bedrijven verdienen aan jouw persoonlijke informatie en hoe jouw wereldbeeld wordt beïnvloed door algoritmes.

De besproken onderwerpen worden tenslotte verdeeld en in kleine groepjes bewerkt tot een minipresentatie. Die worden aan het eind van de workshop gepresenteerd aan alle deelnemers. Zo leer je niet alleen van de Bekijk ’t docent, maar ook van elkaar. En uiteindelijk geeft deze workshop je wat inzicht in waar leerlingen dagelijks mee te maken krijgen!