Lente en Malou vertellen over hun documentaire ‘Ontluikend’!

Lente en Malou vertellen over hun documentaire ‘Ontluikend’!

Lente en Malou 1170 x 600 interview 3

Hoe is het om als middelbare scholier een documentaire te maken als profielwerkstuk? Lente IJsendijk en Malou de Kruijk van het Montessori Lyceum Amsterdam deden het! In een open en super enthousiast interview vertellen ze over hun ervaringen!

Klik op de play button hierboven en bekijk het interview! Daarna kun je genieten van de documentaire ‘Ontluikend’ waarmee Lente en Malou de juryprijs én de publiekprijs hebben gewonnen van het Documaken Filmfestival 2021, eind april in EYE Amsterdam.

Documaken.nl is een project waarmee middelbare scholieren een documentaire maken als profielwerkstuk. Ze doen dit met behulp van de gelijknamige site. Elk jaar vindt er ook een festival plaats met de beste documentaires. Dit jaar werden zeven docu’s geselecteerd van de zeven deelnemende scholen, met de meest uiteenlopende onderwerpen; van 5G (en wat daar mis mee is) tot de invloed van drillrap op jongeren.

Documaken.nl is een gezamenlijk project van Bekijk ’t, het Montessori Lyceum Amsterdam, Het 4e Gymnasium Amsterdam, Hervormd Lyceum Zuid, SG De Rietlanden Lelystad, IVKO en Metis Montessori Lyceum, met ondersteuning van het Netwerk Filmeducatie. Mede mogelijk gemaakt door het LerarenOntwikkelFondsMeer over het project lees je hier.