Documaken Filmfestival 2021: bekijk winnende documentaire ‘Ontluikend’

Documaken Filmfestival 2021: bekijk winnende documentaire ‘Ontluikend’

Ontluikend NB 1170 x 600

Eind april won de documentaire ‘Ontluikend’ de juryprijs én de publieksprijs van het Documaken Filmfestival in EYE Amsterdam. Benieuwd naar de docu?

Klik op de play button hierboven en geniet!

‘Ontluikend’ van Lente IJsendijk en Malou de Kruijk  (Montessori Lyceum Amsterdam) gaat over de eerste gevoelens van verliefdheid bij jongeren. Het juryrapport over ‘Ontluikend’: “Een prachtige filosofische en artistieke ode aan de liefde. Het begin pakt meteen, door de combinatie beeld en geluid. Een open en eerlijke docu die verleidt op een poëtische manier. De filmmakers hebben goede mensen gevonden die niet alleen een mooi persoonlijk verhaal hebben, maar zich ook kwetsbaar durven opstellen, door zich te laten filmen in intieme en gevoelige scenes.”

Documaken.nl is een project waarmee middelbare scholieren een documentaire maken als profielwerkstuk. Ze doen dit met behulp van de gelijknamige site. Elk jaar vindt er ook een festival plaats met de beste documentaires. Dit jaar werden zeven docu’s geselecteerd van de zeven deelnemende scholen, met de meest uiteenlopende onderwerpen; van 5G (en wat daar mis mee is) tot de invloed van drillrap op jongeren.

Documaken.nl is een gezamenlijk project van Bekijk ’t, het Montessori Lyceum Amsterdam, Het 4e Gymnasium Amsterdam, Hervormd Lyceum Zuid, SG De Rietlanden Lelystad, IVKO en Metis Montessori Lyceum, met ondersteuning van het Netwerk Filmeducatie. Mede mogelijk gemaakt door het LerarenOntwikkelFonds