Vloggen, rappen en meespelen in een (360º)film

Vloggen, rappen en meespelen in een (360º)film

Nieuws 360 graden film 1170 x 600 (1)

De afgelopen drie maanden hebben weer vele leerlingen de workshops van Bekijk ‘t gevolgd.

Op het Mediacollege Amsterdam, het Cartesius Lyceum en het Montessori Lyceum Amsterdam dompelden we de leerlingen onder in de wereld van virtual reality met ons project De Herkansing. De leerlingen leerden over filmen in 360º, het besturen van een 360º-camera, spanningsopbouw in 360º en acteren en regisseren in 360º. Het eindresultaat mocht er keer op keer zijn: doodenge spooky scènes en strak geregisseerde gescripte scènes. Bij het terugkijken van de films op de professionele headsets was er menigmaal een gilletje te horen.

Leerlingen van het Ir. Lely Lyceum speelden in april mee in de spannende participatiefilm At Your School. Geen horror in virtual reality, maar drama van de bovenste plank. De leerlingen leerden filmen, acteren en regisseren.

In mei waren we aanwezig op het Sweelinck College om een workshop vloggen te geven. De leerlingen leerden over de do’s and don’ts van het vloggen, gingen in de weer met een storyboard, leerden presenteren voor de camera, namen hun verhaal op en monteerden dit tot aantrekkelijke vlogs.

In juni hadden leerlingen van het Montessori Lyceum Amsterdam een leerweek op camping Vliegenbos in Amsterdam Noord. Naast dat ze een zware storm moesten zien te overleven in hun tentjes, gingen ze ook de uitdaging aan om samen met ons een videoclip op te nemen. De wetten van het opnemen van een videoclip werden besproken, er werden mindmaps gemaakt en raps en dansjes ingestudeerd. Een indrukwekkende videoclip met raps over vriendschap was het resultaat!

Begin juli geven we nog onze workshop Breaking of Faking? over nepnieuws op het Cartesius Lyceum. Daarna gaat de zomerperiode in en laden we ons op voor een nieuw schooljaar vol toffe film- en mediawijsheidprojecten!

Fijne zomervakantie!