At Your School gaat door!

At Your School gaat door!

In 2013-2014 gingen we voor het tweede schooljaar op rij door met ons filmproject At Your School. En we bleven niet alleen in Amsterdam!

Ook op scholen in Apeldoorn, Culemborg, en zelfs in Oostburg -dit is bijna België hè mensen-, gingen scholieren aan de slag met het maken van scènes voor in de film. Voor én achter de camera! En niet te vergeten: zij ontwierpen filmposters waar wij jaloers van werden. Voor de Amsterdamse scholen vond de première steeds plaats in het Ketelhuis en een enkele keer op speciaal verzoek in het EYE. De scholen buiten Amsterdam zochten de samenwerking met hun lokale filmhuis en bezorgden hun leerlingen daarmee ook een bijzonder bioscoopmoment.

De reacties op At Your School blijven unaniem positief. Leerlingen vinden het tijdens de spelworkshops spannend om voor de camera te spelen, maar blijven ons verbazen met hun vaak verrassend frisse en overtuigende spel. De leerlingen die filmen leren in een workshop over het kiezen van de juiste kaders en shots, en passen dat direct toe in het maken van beelden. Ook deze beelden leveren een grote toegevoegde waarde op voor de film.

Ook in het schooljaar 2014-2015 gaan we door met At Your School. Never change a winning team. Nouja, we veranderen het wel een beetje. De posterworkshop is aangepast, omdat er inmiddels weer nieuwe apps zijn waar we nog mooiere posters mee kunnen maken. Maar voor de rest blijft het zoals het is. Een goed filmproject dat binnen één dag een laagdrempelige kennismaking met film biedt. En met een professioneel eindresultaat dat de leerlingen in de bioscoop bekijken – dat blijft bijzonder!

[social_share/]