Vloggen

Leer vloggen met YouTuber Mo

Vloggen

Leer vloggen op school met Mo

Vloggen, je kan er duizenden volgers mee krijgen! Hoe leuk is het dan als je op school een project krijgt over vloggen?

De Bekijk ’t vlogworkshop is een lessenserie van vier à vijf sessies en wordt gegeven door bekende vloggers zoals Mo van het YouTube kanaal Yo Mo. We beginnen met voorbeelden en kenmerken van vlogs, wat maakt een vlog tot een goeie vlog en waarom hebben sommige vloggers zoveel volgers?

Vloggen 2 935 x 700
Vloggen 1 935 x 700
Vloggen 3 935 x 700

Gratis knuffels en dan monteren

De leerlingen werken in groepjes en bedenken zelf wat voor vlog ze willen gaan maken. Er ontstaan allemaal verschillende ideeën: de één plakt een euro op straat en filmt de reacties van voorbijgangers, de ander deelt gratis knuffels uit, en weer een ander maakt een reportage en door mensen op straat te interviewen over toerisme en de drukte in de stad, of over de ervaringen van mensen met pesten en gepest worden. Als de leerlingen klaar zijn met filmen tevreden zijn met het beeldmateriaal, gaan ze zelf de vlog monteren en een thumbnail maken.

Best of the best

Aan het einde van de laatste les bekijken de leerlingen met elkaar alle vlogs en kunnen ze die uploaden. Er zijn daarnaast prijzen te verdienen in de categorieën beste presentatie, beste camerawerk en beste montage, en de workshopserie wordt feestelijk afgesloten met de prijsuitreiking.