Podcast workshop

Podcast workshop

Geschikt voor

Alle leerjaren van het voortgezet onderwijs

LOCATIE

Op school, in de klas

Duur

8 x 100 minuten

materialen

Wij zorgen voor podcast apparatuur

Prijs

Op aanvraag

In deze workshopreeks gaan leerlingen zelf aan de slag met het maken van een professionele podcast: van het bedenken van een onderwerp tot het bewerken van het geluid.

Leerlingen experimenteren met verschillende audioapparatuur en software. Op die manier ontdekken ze spelenderwijs de techniek die wordt gebruikt om een podcast te maken. We geven ook handige tips om de podcast te promoten en om een publiek op te bouwen.

De workshopreeks bestaat uit acht lessen en wordt gegeven door ervaren producenten en engineers die zelf dagelijks bezig zijn met het maken van podcasts. Leerlingen ontwikkelen belangrijke skills zoals interviewen, script schrijven en storytelling. Die vaardigheden kunnen ook van pas komen bij toekomstige projecten of wanneer ze op zoek gaan naar een baan.

Een eindresultaat om trots op te zijn!

Leerdoelen

  • Leerlingen leren wat er allemaal nodig is om een goede podcast te maken en zetten die kennis meteen in de praktijk om
  • Leerlingen ontwikkelen belangrijke skills zoals interviewen, het schrijven van een script en storytelling
  • Leerlingen gaan aan de slag met het produceren van een hedendaags medium; op die manier komen ze erachter welke keuzes er worden gemaakt bij het maken van nieuws en hoe ze daar zelf invloed op kunnen uitoefen
  • Leerlingen werken samen aan een eindproduct waar ze trots op zullen zijn

Het is ook mogelijk om de workshopreeks aan te passen. Neem vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected] en ontdek wat de mogelijkheden zijn!

3