CAMERAVOERING

Cameravoering workshop

Geschikt voor

Alle leerjaren van het voortgezet onderwijs

LOCATIE

Op school, in de klas

Duur

2 x 100 minuten

materialen

iPads, Gimbals

Prijs

Op aanvraag

Hou je van lekker close of zoom je liever uit? Beweeg je de camera tijdens het maken van je shots of maak je bij voorkeur gebruik van een statief dat stevig stilstaat? Bij het filmen van een scène moet je op veel verschillende dingen letten. Daar komen je leerlingen spelenderwijs achter tijdens de workshop cameravoering. 

Tijdens de workshop bekijken leerlingen een bekende (en best wel grappige) filmscène. Die mogen ze daarna zelf opnieuw schieten. Een aantal leerlingen gaat voor de camera staan als acteur en de andere leerlingen gaan als camerapersoon aan de slag.

Hoe steekt de scène in elkaar? Wordt er gebruik gemaakt van close-ups? Wordt er van boven gefilmd of beneden? En waarom hebben de filmmakers daarvoor gekozen? De leerlingen komen er vanzelf achter door te doen en goed te kijken naar het origineel.

Leren door te doen!

Deze workshop maakt gebruik van quizjes en videotutorials. De opdracht zet aan om gedetailleerd te werken en maakt enthousiasme los bij de deelnemende leerlingen!Leerdoelen:

  • Leerlingen leren over filmkaders en cameravoering door goed te kijken naar een bestaande filmscène en na te bootsen wat ze hebben gezien
  • De leerlingen ontdekken hoe ze een scène kunnen filmen met behulp van een Gimbal
  • De leerlingen leren de basics van het monteren op een tablet
  • Deze workshop is hands-on; leerlingen leren door te doen
  • Leerlingen werken samen aan de totstandkoming van een eindproduct waar ze trots op zullen zijn

Meer weten over deze workshop? Neem dan vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected].

2