BEATS & LYRICS

Beats & Lyrics workshopdag

Geschikt voor

Alle leerjaren van het voortgezet onderwijs

LOCATIE

Op school, in de klas

Duur

250  minuten

materialen

Wij zorgen voor iPads

Prijs

€ 650,00 per klas (binnen Amsterdam)

De muzikale workshopdag Beats & Lyrics laat leerlingen op praktische wijze kennismaken met de verbinding tussen tekst, beats en visuals.  

Wat is het verhaal achter de lyrics en hoe zet je dit op papier? Welk gevoel krijg je bij een beat en hoe maak je die dan? Welke visuals (videoclip, albumcover e.d.) passen erbij? En hoe kunnen tekst, beats en visuals elkaar versterken en de luisteraars verrassen?  

De workshops worden gegeven door muzikanten die hun eigen muziek en verhalen inzetten. Zo krijgen leerlingen een inkijkje in hoe muzikanten over het totaalplaatje van een nummer nadenken. We vertrekken vanuit songteksten die de leerlingen zelf tof en inspirerend vinden. Daarna schrijven ze zelf een tekst en bedenken er zelf een beat bij. 

Leuk, creatief en meteen resultaat!

Leerdoelen 

  • Leerlingen komen erachter hoe ze zich kunnen uiten met behulp van muziek door zelf een tekst te schrijven en een beat te bedenken 
  • Leerlingen begrijpen wat de relatie is tussen een tekst en beat en hoe deze elkaar kunnen versterken
  • Leerlingen gaan zelf actief aan de slag met het maken van een nummer en alles wat daarbij komt kijken
  • Leerlingen zijn actief bezig met een medium waar ze dagelijks mee te maken hebben en waar ze zich prettig bij voelen 
  • De leerlingen hebben een leuke en leerzame dag 

Het is ook mogelijk om de workshopdag aan te passen. Neem vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected] en ontdek wat de mogelijkheden zijn. 

3