INTERNATIONALE SCHAKELKLASSEN

Stop motion, fotografie en interviewen

ISK film workshops

Geschikt voor

ISK leerlingen voortgezet onderwijs

LOCATIE

Op school, in de klas

Duur

3 x 100-120 minuten

Prijs

€ 350,00 per workshop (binnen Amsterdam)

In een reeks van drie laagdrempelige film- en fotografie workshops leren ISK-leerlingen niet alleen de Nederlandse taal beter kennen, maar ook hun school en elkaar.

De leerlingen gaan actief aan de slag met het maken van een stop motion animatie waarin ze een woord uit hun eigen taal transformeren tot een Nederlands woord. Met behulp van een camera of tablet gaan ze op zoek naar basisvormen die te vinden zijn op school. Zo fotograferen ze een wiel van een fiets (cirkel) of een digibord (rechthoek) en verkennen ze de omgeving van hun school met de blik van een kunstenaar.

De leerlingen krijgen ook les in interviewen. Hoe stel je de juiste vragen? En wat zou je allemaal willen weten van je klasgenoten? Het is een speelse en leuke manier om elkaar beter te leren kennen en te oefenen met de Nederlandse taal.

Samen oefenen met taalvaardigheid

Leerdoelen

  • De leerlingen ontdekken hoe ze elkaar interviewen en hoe je vragen stelt in het Nederlands, ze oefenen hun spreekvaardigheid
  • Ze oefenen op een speelse manier met de Nederlandse taal en vergroten zo hun woordenschat
  • De leerlingen leren elkaar beter kennen en ze verkennen (de omgeving van) hun school
  • De leerlingen leren hoe je makkelijk en snel een interview filmt met een tablet
  • Ze oefenen in het samenwerken met klasgenoten

De lessenreeks bestaat uit drie losse workshops van 100-120 minuten. Er wordt gebruik gemaakt van tutorials, die ondertiteld zijn in het Engels. De voertalen binnen de lessen zijn Nederlands en Engels, maar we houden rekening met leerlingen die deze talen (nog) niet spreken. Het is ook mogelijk om de lessen aan te passen. Neem vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected] en ontdek welke mogelijkheden er zijn.

isk 937 x 700 3