MBO

Interviewen en video CV's

MBO film workshops

Geschikt voor

Onderbouw MBO

LOCATIE

Op school, in de klas

Duur

120-150 minuten

Prijs

€ 550,00 per workshop (binnen Amsterdam)

Bekijk ’t biedt leuke en interessante film workshops aan voor studenten op het MBO, bijvoorbeeld op het gebied van interviewen en het maken van video CV’s.

Workshop interviewen MBO

Interviewen is een geweldige manier om iemand beter te leren kennen, en om vanuit een andere invalshoek te kijken naar de wereld om je heen. Hoe stel je de juiste vragen? En wat komt er allemaal kijken bij het maken van een goed interview? In deze workshop leren MBO studenten op een prettige en veilige manier de fijne kneepjes van het vak!

De studenten leren interviewen aan de hand van hun persoonlijke interesses en hun eigen belevingswereld. Denk aan een interview over hun familiegeschiedenis of over hun hobby’s. Naast het stellen van de juiste vragen, komen ze in aanraking met filmtechnieken die van pas kunnen komen bij het maken van een interview. Zo leren ze filmen in verschillende filmkaders en komen ze in aanraking met de basics van het monteren.

Leerdoelen

  • De studenten leren hoe je open vragen stelt en hoe je door kunt vragen tijdens een interview
  • De studenten leren filmen in verschillende filmkaders
  • Ze oefenen met interviewen en ontdekken hoe ze (zichzelf) presenteren voor de camera
  • De studenten oefenen in het samenwerken met klasgenoten

Solliciteren met een video CV

Workshop video CV’s MBO

Voor MBO studenten is stage lopen een belangrijk onderdeel van de studie. Hoe tof het ook is om praktisch aan de slag te gaan, het schrijven van een sollicitatiebrief kan een uitdaging zijn– zoals iedereen die weleens heeft gesolliciteerd kan beamen! Zijn er misschien ook andere, leukere manieren?

Wij denken van wel! In deze workshop krijgen de studenten de tools in handen om een video CV te maken, waarmee ze zich op een prettige en opvallende manier kunnen presenteren aan een stagebedrijf. De opgedane vaardigheden kunnen uiteraard ook worden ingezet bij een reguliere sollicitatieprocedure.

Leerdoelen

  • De studenten ontdekken hoe ze zichzelf presenteren voor de camera
  • Ze leren welke specifieke skills en technieken er komen kijken bij het filmen en monteren van een CV en zetten dat meteen om in de praktijk
  • De studenten leren wat ze het beste kunnen vermelden in een video CV, en wat niet relevant is om te vermelden
  • De studenten trainen hun creativiteit en ze ontdekken hoe leuk het kan zijn om zichzelf te presenteren aan een werkgever
  • Ze oefenen in het samenwerken met klasgenoten

Het is ook mogelijk om de workshops aan te passen. Neem vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected] en ontdek welke mogelijkheden er zijn.

interview mbo 937 x 700 3