GILGAMESJ

Gilgamesj op Het Plein

Persoonlijke verhalen van leerlingen

‘Gilgamesj op Het Plein’ is een meerjarig project van Bekijk ’t en Praktijkcollege Het Plein, dat toewerkt naar het maken van een science fiction film.

Leerlingen van Het Plein zijn eind 2020 van start gegaan met het nieuwe project waarin ze persoonlijke verhalen vertellen (en verbeelden), die op het oude gedichtenepos Gilgamesj zijn geïnspireerd. In dit heldenverhaal komen voor de leerlingen belangrijke thema’s voor als strijd, vriendschap, rivaliteit, jaloezie en loyaliteit.

Gilgamesj aanbod 3 935 x 700

De hele school werkt mee

Alle 170 leerlingen van Praktijkcollege Het Plein (en een groot deel van de docenten) doen mee aan het project. Ze krijgen les in disciplines als acteren, muziek, script ontwikkeling, martial arts, decor, filmtechniek en grime. En ook minder voor de hand liggende vakken als handel en koken (denk aan de catering voor de crew) doen mee! De science fiction film wordt uiteindelijk in theater De Meervaart vertoond voor een breed publiek.

Het eerste deel van de film is inmiddels opgenomen en gemonteerd tot een 10-minuten durende proloog, die barst van de kleurrijke sets, futuristische voertuigen en prachtig vormgegeven buitenaardse werelden. De proloog is in november 2021 in besloten kring gepresenteerd op Het Plein, en werd enorm enthousiast ontvangen door de aanwezige leerlingen en docenten.

Hou onze site in de gaten voor meer nieuws over dit spannende project!

Meer weten over dit project?​

Mail naar [email protected] of bel 020 58 181 50.

Gilgamesj op Het Plein wordt mede mogelijk gemaakt door