MACHT VAN DE MEDIAMAKER

Macht van de Mediamaker

Hoe ga je om met beeldvorming?

Jongeren met hoodies en capuchons op zijn criminelen en gamers zijn per definitie lui. Toch?

Hoe ontstaat beeldvorming? En hoe kun je daar als leerling zelf iets aan veranderen? Eind 2020 zijn we op het Cburg College begonnen met het project Macht van de Mediamaker waarin beeldvorming in de media centraal staat.

Macht van de Mediamaker 935 x 700 3

Van stigma's naar empowerment

Tijdens Macht van de Mediamaker maken leerlingen reportages, een videoclip, filmtrailers en een talkshow. We weten uit ervaring dat veel leerlingen persoonlijk worden geraakt door stigmatiserende beeldvorming in de traditionele media. Met dit project geven we hen tools in handen zodat ze een ander beeld van zichzelf kunnen laten zien.

De lessen worden gegeven door filmmaker Mo Anouar, die zelf een groot deel van het project heeft ontwikkeld. Mo heeft een fascinatie voor beeldvorming en voelt zich enorm betrokken bij de doelgroep. Hij maakte eerder een documentaire over etnisch profileren. Ook maakte hij depressie onder biculturele jongeren bespreekbaar via film.

Macht van de Mediamaker zorgt voor empowerment en laat ook zien wat je eigen vooroordelen zijn. Leuk om te weten: we werken met moderne filmtechnieken en professionele apparatuur zoals Gimbals.

Meer weten over dit project?​

Mail naar [email protected] of bel 020 58 181 50.

Macht van de Mediamaker wordt mede mogelijk gemaakt door