FILM IN JE VAK ONLINE

Film in je Vak online platform

Online platform
Geschikt voor

Alle leerjaren van het voortgezet onderwijs

LOCATIE

Op school, in de klas, thuis

Wil je weten hoe je spijsvertering werkt? Maak er dan een stop motion animatie van tijdens de Biologieles. Wil je je Franse uitspraak oefenen? Interview je klasgenoot eens in het Frans en film dit met behulp van een iPad.

De Bekijk ‘t website Filminjevak.nl biedt vakdocenten in heel Nederland de mogelijkheid om film in te zetten als onderdeel van hun lesstof. De website toont op een laagdrempelige en leuke manier welke filmtechnieken er allemaal zijn en hoe je die kunt inzetten om je lesstof tot leven te wekken.

Wek je leerstof tot leven met de Film in je Vak website!

Filminjevak.nl is er onder andere voor docenten Wiskunde, Natuurkunde, Frans, Biologie, Scheikunde, Nederlands, CKV, Duits, Engels, Economie en Lichamelijke Opvoeding in het Voortgezet Onderwijs. Docenten kunnen zich laten inspireren door de vele lesideeën en filmopdrachten die op de site te vinden zijn, maar ze kunnen er ook terecht voor volledig uitgewerkte lessen, werkbladen, verdiepingsmodules, tutorials en LessonUps.

De website is altijd in verandering: er zijn regelmatig nieuwe lessen te vinden en docenten kunnen zelf ook tips delen.

De Film in je Vak-methode wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds. In de eerste twee jaar is er intensief samengewerkt met docenten van de MLA Mavo in Amsterdam en het JFC in Barneveld. Aan het eind van het traject hebben we nauw samengewerkt met het Netwerk Filmeducatie en LessonUp.

2

Meer weten over dit project?​

Mail naar [email protected] of bel 020 58 181 50.

Film in je Vak wordt mede mogelijk gemaakt door