GREEN SCREEN

Green screen workshop

Geschikt voor

Alle leerjaren van het voortgezet onderwijs, maar vooral voor de leerlingen van de onderbouw

LOCATIE

Op school

Duur

100 minuten

materialen

Wij zorgen voor iPads, lampen en green screens

Prijs

€ 350,00 (binnen Amsterdam)

Soms wil je even ontsnappen aan de realiteit, vooral met al die hele en halve lockdowns van de afgelopen twee jaar. De Bekijk ’t green screen workshop maakt het voor leerlingen mogelijk om stiekem eventjes weg te gaan, terwijl ze gewoon op school zitten. 

Zo kunnen ze een bezoekje brengen aan een plek waar ze veel liever zouden willen zijn. Bijvoorbeeld bij een concert, op een zonnig eiland heel ver hier vandaan, of gezellig op de bank bij opa en oma thuis.

Na (een korte) uitleg door een ervaren filmdocent maken de leerlingen in groepjes hun eigen green screen filmpje. Ze kiezen samen een foto of bewegend beeld van een plek waar ze graag zouden willen zijn. Vervolgens experimenteren ze met de mogelijkheden van green screen. Op het scherm van de iPad waarmee ze filmen zien ze meteen het resultaat terug.

En best belangrijk om te weten: de Bekijk ‘t green screen workshop is niet alleen leerzaam, maar ook super leuk om te doen!

Samen aan de slag & meteen resultaat!

Leerdoelen

  • Trainen van je verbeeldingskracht en creativiteit
  • Oefenen in het samenwerken met klasgenoten
  • Kennis opdoen over het werken met green screen

Het is ook mogelijk om aan te sluiten op thema’s die op school spelen of om de workshop aan te passen. Neem vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected] en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Green screen aanbod 2 935 x 700