Moorddadige leraren

Moorddadige leraren

Moorddadige leraren 1170 x 600

Er is een moord gepleegd op school en misschien ben jij wel de dader! En wie komen daar vroeger of later achter? Juist, ja, jouw eigen leerlingen!

Het kan jou net zo makkelijk overkomen als één van de leraren van het Montessori Lyceum Amsterdam. Daar werd onlangs een leraar ‘ontmaskerd’ als de (fictieve) moordenaar van een (fictieve) stagiaire.

‘Verdachte’ leraren
Dit jaar mochten de eerstejaars mavo van het lyceum hun mondelinge presentatie voor het vak Science vervangen door een reconstructiefilm, waarin het oplossen van een moord centraal stond. Zo werden er vingerafdrukken afgenomen en werd er bloed- en DNA-onderzoek gedaan. De leerlingen speelden niet alleen detective, ze kropen zelfs in de rol van de potentiële daders. Om zich nog beter in te leven kregen ze maskers opgezet met daarop de gezichten van enkele ‘verdachte’ leraren. De aanvankelijke hilariteit – logisch natuurlijk – werd snel vervangen door oprechte werklust: iedereen ging zonder morren aan de slag om de moord op te lossen en de reconstructie te filmen. De foto’s spreken boekdelen!

Film in je vak
De ‘moord’ in kwestie is onderdeel van het project Film in je vak van Bekijk ‘t. Met dit project hebben we een methodiek ontwikkeld waarmee leerlingen film kunnen toepassen voor opdrachten binnen de lesstof van allerlei vakken. Dit sluit beter aan bij de belevingswereld van jouw leerlingen en als added bonus blijft de kennis uit jouw lessen die in de film zit beter hangen!

Bloed aan jouw handen
Getriggerd door dit project? Op deze pagina lees je meer over Film in je vak. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via [email protected] of bel 020 58 181 50. Vraag naar Luc of Ellenoor en wie weet kleeft er binnenkort ook bloed aan jouw handen!