De Herkansing

De Herkansing

Nieuws De Herkansing 1170 x 600

Bekijk ‘t en Imagine Film Festival hebben ook dit schooljaar weer een bijzonder aanbod: De Herkansing, een virtual realityfilm waar scholieren aan kunnen meedoen. De film is echter nog niet af: er ontbreken cruciale scènes. Deze scènes gaan jouw leerlingen maken!

Na het succes van de eerste participatiefilm At Your School volgt nu De Herkansing. 

Shira, Ruben en Yesin hebben nog één kans om over te gaan: de herkansing. Ze hebben nauwelijks geleerd en kunnen alleen nog een voldoende halen als ze de antwoorden van te- voren in kunnen zien. De drie leerlingen besluiten de geest van de overleden conrector op te roepen: hij is de enige die alle examenopgaven kende. Deze actie blijft niet zonder gevolgen…


Workshops op school
De eerste workshop is een introductieles over filmen in 360°. De leerlingen krijgen unieke voorbeelden van VR-films te zien door een professionele headset. Ze leren over spanningsopbouw en over rollen die er zijn op de filmset. Vervolgens worden de leerlingen in kleine groepen verdeeld, maken een filmplan voor hun eigen scènes in De Herkansing, en oefenen alvast met een 360° camera.

In de tweede workshop worden de ontbrekende scènes uit de film daadwerkelijk opgenomen. Elk groepje wordt begeleid door een VR-docent. Bekijk ’t monteert de scènes van de leerlingen in de bestaande VR-film en zo ontstaat een complete film.

Tijdens een derde bijeenkomst krijgen de leerlingen hun eigen versie van te zien.


Imagine Film Festival & Golden Gear Awards
Alle deelnemende klassen worden uitgenodigd voor een speciaal scholierenprogramma bij het Imagine Film Festival in Eye of op locatie bij Imagine Film Festival on Tour. Tijdens dit programma zijn er prijzen te winnen voor de beste bijdragen aan De Herkansing: De Golden Gear Awards!


Het project De Herkansing is een coproductie van Bekijk ‘t en Imagine Film Festival in samenwerking met regisseur Lucia Galindo Martinez, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21. Met dank aan: Cburg College, het practoraat Het Nieuwe Kijken van het Mediacollege Amsterdam en Samsung.