#OOKIKHEBMIJNVMBO

#ookikhebmijnvmbodiploma

Geschikt

Voor alle leerjaren van het voortgezet onderwijs

LOCATIE

Op school, in de klas

Duur

In overleg

Prijs

Op aanvraag

Tijdens het project #ookikhebmijnvmbodiploma maken leerlingen kennis met makers met een vmbo-diploma die succesvol zijn in hun werk in de creatieve sector.

De leerlingen interviewen en fotograferen deze rolmodellen, onder begeleiding van professionals. Vervolgens ontwerpen ze een poster met een QR-code, die verwijst naar het interview op video. De posters worden verspreid onder scholen in Amsterdam en zijn onderdeel van de positieve campagne #ookikhebmijnvmbodiploma.

Doel van dit project is om samen met (oud) vmbo leerlingen bij te dragen aan positieve beeldvorming van het vmbo en om te laten zien wat deze leerweg kan betekenen voor jongeren in de creatieve sector.

#ookikhebmijnvmbodiploma is bedacht door voormalig Leraar van het Jaar (2019) en Bekijk ’t bestuurslid Lucelle Comvalius en wordt door ons aangeboden als projectweek of lessenserie op vmbo-scholen in Amsterdam. Bekijk hier een voorbeeldvideo gemaakt door leerlingen van Yuverta Amsterdam-West.

Leerdoelen:

  • Leerlingen begrijpen wat een (PR) campagne is
  • Leerlingen werken aan hun interview- en filmvaardigheden, ze nemen een video-interview op en monteren de beelden
  • Leerlingen werken aan hun fotografievaardigheden en maken een portretfoto
  • Leerlingen ontwerpen een poster
  • Leerlingen maken kennis met verschillende beroepsperspectieven die mogelijk zijn nadat ze hun vmbo hebben afgerond
  • Leerlingen denken positiever over het vmbo na het afronden van het project

Wil je dit project doen met jouw school/klas of meer informatie ontvangen? Klik dan op de blauwe ‘vraag aan’ button of stuur ons een mail via [email protected].