FOLEY

Foley workshop

Geschikt voor

Alle leerjaren van het voortgezet onderwijs

LOCATIE

Op school, in de klas

Duur

1 x 100 minuten

materialen

iPads, materialen om geluiden mee te maken

Prijs

€ 350,00 (binnen Amsterdam)

In deze creatieve filmworkshop bedenken leerlingen welke geluiden er het beste passen bij filmbeelden. Daarna gaan ze zelf aan de slag met het maken en opnemen daarvan.Om maar meteen met de piepende en krakende deur in huis te vallen: foley is de kunst van het bedenken, maken en opnemen van filmgeluiden. Het is een vak waarbij veel creativiteit komt kijken. Zo imiteer je het geluid van een knisperend kampvuur met wat cellofaanfolie en bootst je een galopperend paard na met twee helften van een kokosnoot.In deze workshop ontdekken leerlingen wat een foley artiest doet. Daarna gaan ze in duo’s aan de slag met het bedenken, maken en opnemen van geluiden bij verschillende filmbeelden. Ze doen dat met behulp van iPads en verschillende, alledaagse gebruiksvoorwerpen.

Creatief bezig zijn en direct resultaat

Deze workshop werkt met bestaand filmbeeld, maar kan ook gecombineerd worden met de Bekijk ’t Stop Motion workshop of de One Minute Horror workshop van Imagine Film Festival. Leerdoelen:

  • Leerlingen ontdekken wat foley is en gaan daarna zelf als foley artiest aan de slag
  • Leerlingen zetten alledaagse gebruiksvoorwerpen in om geluiden te bedenken die passen bij het filmbeeld wat ze zien; dit daagt hun creativiteit uit en spreekt hun oplossend vermogen aan
  • Leerlingen leren de basics van het opnemen van filmgeluid
  • Leerlingen komen erachter hoe belangrijk geluid is binnen een film en welke invloed geluid kan hebben op het verhaal dat ze willen vertellen; ze leren op die manier om te kijken met hun oren
  • Leerlingen werken samen aan een opdracht die superleuk is om te doen en die direct resultaat oplevert

Het is ook mogelijk om de workshop aan te passen. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected].

2