Spotlight on: Camiel Zwart

Spotlight on: Camiel Zwart

Camiel Zwart close 1170 x 600

Bekijk ’t werkt met de beste filmdocenten EVER! We stellen er eens in de zoveel tijd eentje aan jullie voor. Super snel, dat wel! Dit keer plaatsen we Camiel Zwart in de spotlight. “Ga daar maar even staan Camiel! Jongens kan die lamp even aan? En gooooooo…”

Wat heb je met film?

“Ik ben meer dan 12 jaar zelfstandig regisseur en documentairemaker. Ik stel graag grote sociale vraagstukken aan de kaak via kleine intieme portretten. Mijn nieuwste film ‘De Schuldmachine’ kun je bekijken op NPO Start. Die documentaire laat zien hoe jongeren gevangen gehouden worden door torenhoge schulden, boetes, rentes, en rentes op boetes.”

Wat doe je bij Bekijk ’t en wat vind je leuk/belangrijk aan je werk?

“Ik heb de afgelopen jaren als docent voor de klas gestaan om filmcursussen te geven. Ik vind het belangrijk dat kinderen en jongeren in verschillende videotechnieken worden onderwezen om op die manier mediawijsheid te bevorderen. Dat helpt ze niet alleen in een wereld die steeds meer werkt met video en digitale content, maar zorgt er ook voor dat ze weten hoe ze deze content moet beoordelen. Ik geef hen tools mee om het media-aanbod beter te kunnen begrijpen of analyseren. Daarnaast vind ik het gewoon erg leuk om met kinderen en jongeren te werken!”

Meer over Camiel en zijn werk lees en zie je op www.blackframe.nl