Leerlingen brengen ‘hun’ Amsterdam West in beeld

Leerlingen brengen ‘hun’ Amsterdam West in beeld

Metropolis West microfoon origineel 1170 x 600

Wat leeft er in Amsterdam West? En wie wonen en werken er in deze dynamische wijk? Leerlingen van het Huygens College zochten het uit! Ze gingen eind vorig jaar langs bij bedrijven in hun wijk en spraken onder andere met slagers, advocaten, politieagenten en modeontwerpers.

De korte reportages die ze hierover maakten waren op 7 januari te zien in LAB 111 tijdens de vertoning van Metropolis West. Er was zelfs een feestelijke prijsuitreiking voor de beste bijdragen – met als beloning een gouden microfoon en een power bank per winnende leerling.

Zo wonnen Kaan en Nisrine van klas 2F een prijs voor het beste interview met advocaat Roel Portegies van de rechtbank. Akram en Danilo van klas 2E stapten in de ring met Rodney Doorjé van Dojo Doorjé en ontvingen een gouden microfoon voor het beste camerawerk.

Metropolis West is een project van Bekijk ‘t i.s.m. het Huygens College dat jaarlijks met veel succes plaatsvindt. Het project legt verbinding tussen school en buurt. Leerlingen krijgen les in interviewen, cameravoering en monteren o.l.v. de bekende vlogger Daniel Top. Daarna mogen ze op pad om hun eigen reportages te maken. Foto’s gemaakt door Jenneke Boeijink.

Lees meer over Metropolis. Meedoen? Mail ons via [email protected] o.v.v. Metropolis.