FOTOGRAFIE

Fotografie workshop

Geschikt voor

Alle leerjaren van het voortgezet onderwijs

LOCATIE

Op school, in de klas

Duur

100 minuten

materialen

Wij zorgen voor iPhones om foto’s mee te maken

Prijs

€ 350,00 (binnen Amsterdam)

Say cheese! In deze fotografie workshop van Bekijk ‘t gaan leerlingen actief aan de slag met het maken van een zelfportret.

Elke foto vertelt een verhaal en dat geldt al helemaal voor een portretfoto! Wat wil je over jezelf kwijt? Hoe wil je dat je overkomt in beeld? En wat is nou eigenlijk een goede foto? Een professionele fotograaf vertelt eerst over de basis van het fotograferen; van lichtgebruik en perspectief, tot compositie en kaders. Leerlingen krijgen een aantal inspirerende voorbeelden te zien en daarna gaan ze in tweetallen zelf aan de slag. De leerlingen maken een concept voor het zelfportret en dan is het tijd om op de foto te gaan… klik!

Het maken van een selfie is voor veel leerlingen bekend terrein. Deze workshop geeft hen de tools in handen om net iets bewuster en creatiever te spelen met hun imago. De workshop is leerzaam, leuk en sluit helemaal aan bij de belevingswereld van de leerling.

Samen aan de slag & meteen resultaat!

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met (portret)fotografie en alles wat daarbij komt kijken (perspectief, licht, kleurgebruik, compositie, kaders)
  • Ze gaan actief aan de slag met de opgedane kennis
  • Ze zijn creatief bezig zijn met een medium waar ze dagelijks mee te maken hebben
  • Leerlingen werken samen en reflecteren op het door hun gemaakte materiaal

Het is ook mogelijk om de workshop aan te passen. Neem vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected] en ontdek wat de mogelijkheden zijn!

3