Netwerk Talk over Documaken.nl via Zoom. Meld je nu aan!

Netwerk Talk over Documaken.nl via Zoom. Meld je nu aan!

Jasper en Remon Documaken 1170 x 600

Filmdocenten Remon Klik en Jasper Vreken vertellen je op donderdag 2 september meer over Documaken.nl in een nieuwe Netwerk Talk van het Netwerk Filmeducatie. Aan de hand van Documaken.nl maken leerlingen stap voor stap (grotendeels zelfstandig) een documentaire als profielwerkstuk.

Wat is de meerwaarde van het maken van een documentaire als profielwerkstuk? En hoe beoordeel en begeleid je dat nou eigenlijk als docent? Jasper en Remon geven antwoord op die vragen aan de hand van een super eenvoudige docentenhandleiding. Marilyn Bartling – leerling en maker van de docu ‘ School is Kut’ en tevens winnaar van het Documaken Filmfestival 2020 – vertelt over haar ervaringen met het project.

Marilyn laat een fragment zien uit haar documentaire. De gehele docu bekijk je hieronder! Er is ook volop tijd om vragen te stellen aan de filmleraren en aan Marilyn. De Zoom-sessie begint om 16.00 uur op 2 september.  Ben je docent of werk je in het onderwijs en heb je interesse in deze talk? Meld je dan nu aan!

 

Documaken.nl is een gezamenlijk project van Bekijk ’t, het Montessori Lyceum Amsterdam, Het 4e Gymnasium Amsterdam, Hervormd Lyceum Zuid, SG De Rietlanden Lelystad, IVKO en Metis Montessori Lyceum, met ondersteuning van het Netwerk Filmeducatie. Mede mogelijk gemaakt door het LerarenOntwikkelFondsMeer over het project lees je hier.