Maak kennis met Najah Aouaki, ons nieuwe bestuurslid!

Maak kennis met Najah Aouaki, ons nieuwe bestuurslid!

najah drie maal 1170 x 600

Najah Aouaki is helemaal nieuw, tenminste als bestuurslid bij Bekijk ‘t. Daar zijn we trots op, en blij mee! Wie is Najah? Wat motiveert haar? Ze vertelt het zelf aan de hand van drie steekwoorden (die best wel belangrijk zijn voor Bekijk ‘t). 

“Ik ben Najah Aouaki (43) en ik woon met mijn gezin in Amsterdam. Ik ben econoom en ‘grootstedelijk strateeg’. Dat laatste houdt in dat ik me bezig hou met het ontwikkelen van steden. Daarbij kijk ik steeds naar de mensen en de verschillende gemeenschappen die in die steden wonen, werken en leven.” 

Kunst 

“Kunst en cultuur zijn erg belangrijk voor onze samenleving. Ze verrijken ons leven en ik vind dat ze voor iedereen toegankelijk zouden moeten zijn. Bekijk ’t maakt het makkelijker om kunst te beleven en ervaren. Ik hoop dat ik met mijn netwerk en met mijn kennis eraan kan bijdragen dat kunst en cultuur ‘inclusiever’ en van iedereen worden; dat nog meer jongeren ervan gaan genieten; dat ze er enthousiast van raken; en dat ze ook zelf kunst en cultuur gaan maken en zich op die manier leren uit te drukken.” 

vmbo

“Het vmbo is enorm ondergewaardeerd. Er loopt ontzettend veel talent rond op dat niet – of in elk geval te weinig – wordt erkend. Bekijk ’t heeft daar juist wél oog voor en zet zich vol passie in voor die doelgroep. Het vmbo levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving door het opleiden van vakmensen, die op allerlei verschillende manieren de samenleving draaiende houden.” 

Film

“Film draait om het vertellen van verhalen. De verhalen die we zien op televisie of in de bioscoop, en de verhalen die we onszelf vertellen, bepalen hoe we ons eigen leven ervaren en hoe we elkaar zien. Dat geldt voor jou als persoon, maar dat gaat ook op voor grote groepen mensen samen.”