‘Keep calm and listen to music’ wint Documaken Filmfestival 2024

‘Keep calm and listen to music’ wint Documaken Filmfestival 2024

Ontwerp zonder titel (16)

Ruby Beeren en Paula Raith van het Montessori Lyceum Amsterdam hebben op vrijdag 19 april de juryprijs in de wacht gesleept van het Documaken Filmfestival 2024 met hun documentaire ‘Keep calm and listen to music’.

Deze prachtige docu werd tot winnaar verkozen door de vakjury bestaande uit regisseurs Cassandra Offenberg en Sanne Rovers en de winnaars van de Documaken Filmfestival Juryprijs 2023 Sembo Roetrink en Mika Leeflang.

Het juryrapport over de winnende documentaire: “Een goed gemonteerde documentaire met beeldtaal die goed de gevoelens verbeeldt van jongeren die muziek gebruiken om stress te verminderen. Heel knap hoe alles bij elkaar past. Je voelt je echt leven in een andere wereld, een bubbel. Hierdoor gaat de film verder dan alleen een profielwerkstuk met info, maar is de docu echt een beleving!”

Stichting Documaken wil het voor elke leerling mogelijk maken om een docu te maken voor het profielwerkstuk (pws). Dit jaar werden zeven pws-documentaires geselecteerd uit inzendingen van 21 scholen uit heel Nederland en vertoond in de grote zaal van bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam.

Stichting Documaken bestaat uit filmdocenten Jasper Vreken van het Montessori Lyceum Amsterdam, Remon Klik van het HLZ Amsterdam en Vera Hageman van het Porteum Lelystad. Het Documaken Filmfestival wordt ondersteund door Netwerk Filmeducatie en Cineville.

Nieuwsgierig geworden? Alle genomineerde documentaires zijn hier te bekijken!