Bekijk ’t start samenwerking met VSO De Heldring

Bekijk ’t start samenwerking met VSO De Heldring

Ontwerp zonder titel

Bekijk ’t werkt dit schooljaar nauw samen met docenten van VSO De Heldring voor de vormgeving en uitvoering van de medialessen. We willen onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van film- en mediaeducatie graag inzetten voor de leerlingen op het VSO en we hopen veel te leren van de expertise van de docenten op school.

VSO De Heldring besteedt veel aandacht aan de culturele ontwikkeling van de leerlingen. Er zijn wekelijks lessen in muziek, theater, keramiek en beeldende vorming. Daarnaast werkt de school intensief samen met kunstenaars en culturele instellingen en bezoeken de leerlingen regelmatig voorstellingen. De school heeft een leerlijn Nieuwe Media met daarin vrij ‘droge’ leerdoelen geformuleerd. VSO De Heldring wil deze leerdoelen door middel van creatieve opdrachten tot leven laten komen en kijkt ernaar uit om te leren van de Bekijk ’t aanpak.

Hoe ontwerp je medialessen voor zeer moeilijk lerende kinderen in de leeftijd van 12-20 jaar, passend bij hun leeftijd en niveau? Hoe kan de creativiteit van deze leerlingen op het gebied van media worden ingezet voor hun digitale portfolio? Daar zetten we dit schooljaar gezamenlijk onze tanden in!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de genereuze bijdrage van het: