Zoektocht ‘Filmleraar van het Jaar 2021’ van start

Zoektocht ‘Filmleraar van het Jaar 2021’ van start

Filmleraar van het Jaar 2021 1170 x 600

De zoektocht naar de ‘Filmleraar van het Jaar 2021’ is gestart. Een filmleraar is iemand die zijn leerlingen kritisch leert kijken naar wat ze zien en hen bewust beeldverhalen leert maken. In deze vierde editie worden voor het eerst regionale voorrondes gehouden.

Filmeducatie heeft nog geen vaste plek in het onderwijs. Daarom spelen creatieve leraren, die hun leerlingen op weg helpen in het medialandschap, een belangrijke rol. Zij zijn de ambassadeurs van het onderwijs van de toekomst. Je opgeven voor de titel ‘Filmleraar van het Jaar 2021’ kan tot 15 juni 2021 via www.filmleraarvanhetjaar.nl. Twijfel je eraan of je wel een ‘echte’ filmleraar bent of niet, dan kun je op die site ook een ‘sneltest’ doen!

De winnende leraar is onder andere één schooljaar lang het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, premium spreker op filmnetwerkevents en mag met de hele klas naar een filmtheater of filmfestival naar keuze. Wil je meer weten over de regionale voorrondes? Ga dan naar www.filmleraarvanhetjaar.nl. Hou onze site en socials in de gaten voor meer nieuws over deze spannende verkiezing!

Filmleraar van het Jaar is een campagne van het Netwerk Filmeducatie naar een idee van het Eye Filmmuseum en Nederlands Film Festival.