Proloog ‘Gilgamesj op Het Plein’ gepresenteerd

Proloog ‘Gilgamesj op Het Plein’ gepresenteerd

Gilgamesj ufo 1170 x 600

‘Gilgamesj op Het Plein’ is een meerjarig project van Bekijk ’t en Praktijkcollege Het Plein, dat toewerkt naar het maken van een science fiction film. Afgelopen donderdag werd het eerste deel van die film – de 10-minuten durende proloog – in besloten kring gepresenteerd op school. De aanwezigen konden genieten van kleurrijke sets, futuristische voertuigen en prachtig vormgegeven buitenaardse werelden.

Leerlingen van Het Plein zijn eind 2020 van start gegaan met het nieuwe project waarin ze persoonlijke verhalen vertellen (en verbeelden), die op het oude gedichtenepos Gilgamesj zijn geïnspireerd. In dit heldenverhaal komen voor de leerlingen belangrijke thema’s voor als strijd, vriendschap, rivaliteit, jaloezie en loyaliteit. De vertoning van de proloog werd enorm goed ontvangen op school.

Alle 170 leerlingen van Praktijkcollege Het Plein (en een groot deel van de docenten) doen mee aan het project. Ze krijgen les in disciplines als acteren, muziek, script ontwikkeling, martial arts, decor, filmtechniek en grime. En ook minder voor de hand liggende vakken als handel en koken (denk aan de catering voor de crew) doen mee! De science fiction film wordt uiteindelijk in theater De Meervaart vertoond voor een breed publiek.

Benieuwd naar de proloog? Op 2 december aanstaande organiseren we een Zoom-sessie waarin de proloog wordt gepresenteerd. Ook kunnen er dan vragen worden gesteld over het project. Meld je nu aan via [email protected]. De sessie start om 16.00 uur.

 

Gilgamesj op Het Plein wordt mede mogelijk gemaakt door