STOP MOTION

Stop motion workshop

Geschikt voor

Alle leerjaren voortgezet onderwijs, maar vooral interessant voor leerlingen onderbouw

LOCATIE

Op school/in de klas

Duur

100 minuten

materialen

Wij zorgen voor iPads, statieven, papier, klei en Lego

Prijs

€ 350,00 (binnen Amsterdam)

‘Buurman en Buurman’, ‘Wallace and Gromit’ en ‘M.O.D.O.K.’ van de Marvel Cinematic Universe zijn bekende voorbeelden van stop motion animaties. Maar ook op TikTok en Instagram zijn stop motions heel erg populair onder jongeren.

In de hands-on stop motion workshop van Bekijk ’t maken jouw leerlingen zelf een stop motion met behulp van een iPad, klei, papier, Lego en andere materialen in de klas. En dat is echt leuk én hard werken!

Voor een stop motion van een minuut heb je namelijk al gauw 500 foto’s nodig (wat?!) en om de bewegingen die je in beeld ziet vloeiend te laten verlopen moet je secuur te werk gaan. De stop motion workshop van Bekijk ’t daagt leerlingen uit om hun creativiteit te verbinden aan een goede samenwerking. Ze gaan aan de slag in kleine groepjes. Elk team bedenkt een kort verhaal en zet dat idee om in een korte animatiefilm.

Jouw leerlingen worden stop motion masters!

De leerlingen krijgen uitleg van een ervaren filmdocent en gaan daarna zelf aan de slag. Ze werken met materialen als gekleurd papier, klei en Lego, maar ze mogen ook gebruik maken van andere voorwerpen in het klaslokaal. Zo wekken ze hun lunch tot leven door wiebelende oogjes te plakken op een appel of een banaan of vertellen ze een verhaal aan de hand van de spullen in hun etui.

De stop motion workshop van Bekijk ‘t is leuk, leerzaam en geeft jouw leerlingen de kans zelf stop motion masters te worden!

Leerdoelen

  • De leerlingen ontdekken hoe ze hun ideeën omzetten in beeld
  • Ze leren samen te werken in groepjes en krijgen elk een specifieke taak waar ze individueel verantwoordelijk voor zijn
  • De leerlingen oefenen in secuur werken
  • Ze leren welke specifieke skills en technieken er komen kijken bij het maken van een stop motion animatie en zetten dat meteen om in de praktijk
  • De leerlingen trainen hun verbeeldingskracht en creativiteit

Het is ook mogelijk om aan te sluiten op thema’s die op school spelen of om de workshop aan te passen. Neem vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected] en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

stop motion middel 3