Online Filmleraar van het Jaar 2020

Online Filmleraar van het Jaar 2020

Filmleaar van het jaar origineel 1170 x 600

Het gebruik van film- en bewegende beelden is nog nooit zo relevant geweest als nu. Filmeducatie maakt onderwijs op afstand in Coronatijd mogelijk. Het Netwerk Filmeducatie vindt het bewonderenswaardig hoeveel creatieve en vernieuwende lessen er momenteel worden gegeven. Deze denkomslag vraagt veel van leraren. Daarom zoekt de organisatie dit jaar voor het eerst de beste ‘Online Filmleraar van het Jaar’.

Leerlingen, leraren, schooldirecties, ouders, buren en vrienden kunnen hun favoriete Online Filmleraar van het Jaar nomineren tot 29 mei aanstaande. De vakjury bestaat onder andere uit Martijn Bleekendaal (filmmaker), Kevin Toma (journalist), Marilyn Bartling (die in 2019 het Bekijk ’t Documaken.nl Filmfestival won) en Sultan Göksen (docentenopleider HvA). Na de zomer volgt een live of online event (afhankelijk van de situatie op dat moment) met de bekendmaking van de winnaar.

Het Netwerk Filmeducatie zoekt leraren die het meest optimaal gebruik maken van beeld als didactisch middel voor de online digitale lessen. Vorig jaar werd Malu Sanders Filmleraar van het Jaar 2019. Ze is filmdocent op het 4e Gymnasium in Amsterdam en een van onze partners in het project ‘Documaken: hoe maak je je profielwerkstuk als documentaire’.

Meer weten over de Online Filmleraar van het Jaar-verkiezing of iemand nomineren? Ga dan naar www.filmleraarvanhetjaar.nl. Zelf op zoek naar online lesmateriaal? Check dan onze stop motion tutorial en de online lesbrief die we met IDFA hebben ontwikkeld!