Wat gaan we doen na de zomervakantie?

Wat gaan we doen na de zomervakantie?

Film in je vak 1170 x 600

Dit bewogen schooljaar zit er bijna op. We hebben natuurlijk super zin in de zomervakantie, maar we v inden het ook leuk om iets te vertellen over onze plannen wanneer de scholen weer van start gaan! Bij deze!

Film in je vak
Met ‘Film in je vak’ bieden we leerlingen een andere manier aan om hun lesstof tot zich te nemen en levendiger te maken. Zo maken ze een stop motion animatie over hoe je spijsvertering werkt voor biologie of gaan ze voor een green screen in gesprek met een historisch figuur voor geschiedenis. Na de zomervakantie gaat de nieuwe site van ‘Film in je vak’ online met een hoop nieuwe gezichten!

Bekijk ‘t Filmdag
Eerstejaars van het Sweelinck College kunnen traditioneel weer met elkaar kennismaken tijdens de Bekijk ’t Filmdag op 24 augustus. Ze gaan met elkaar aan de slag met ondermeer green screen, stop motion en een mega moderne gimbal (die mag je Google-en). Lekker creatief en de leukste manier om je nieuwe klasgenoten en school te leren kennen.

Documaken.nl
Leerlingen zien het soms totaal niet zitten om aan één stuk door te schrijven aan hun profielwerkstuk. Maar ze kunnen natuurlijk ook ‘gewoon’ een documentaire maken! Wij gaan in het najaar door met Documaken.nl. Op die site ontdekken leerlingen stap voor stap hoe ze een documentaire maken als profielwerkstuk. Dat gaat van het bedenken van een onderwerp tot het monteren van beelden.

Na de vakantie wordt Documaken.nl opnieuw gelanceerd met voorbeeldfilmpjes van professionele documentairemakers en documentaires van leerlingen zelf. En leuk om te melden: er doen dit jaar maar liefst 4 nieuwe scholen mee!