Cartesius Lyceum wint Golden Gear Awards!

Cartesius Lyceum wint Golden Gear Awards!

Cartesius Golden Gear 1170 x 600

Op 4 juli was het weer zover! Een nieuwe editie van de VR-horrorfilm De Herkansing en dus een nieuwe Golden Gear Awarduitreiking! Welke leerlingen wonnen de award voor beste spooky scene en wie gingen er vandoor met de award voor beste acteur en de award voor beste actrice? Ditmaal waren het de vierdeklassers van het Cartesius Lyceum in Amsterdam die vol spanning plaatsnamen in het Ketelhuis.

Na het zien van een compilatie van hun eigen bijdragen aan De Herkansing, maakte presentatrice en actrice Mounira Mansour – die zelf ook een rol in De Herkansing heeft – de winnaars bekend. Uit 4 havo won Najoua Bouazzati de Golden Gear Award voor beste actrice en Marwan el Shenawy de Golden Gear Award voor beste acteur. Nikki, Karima en Finn wonen samen de award voor beste spooky scène.

Uit 4 vwo wonnen Marwas, Amzul, Elanur, Donmez en Ikram al Gani de award voor beste spooky scène en Ruben Timmermans en Zumra wonnen respectievelijk de Golden Gear Award voor beste acteur en voor beste actrice.

Na deze feestelijke momenten was het tijd voor het Cartesius Filmfestival. De vierdeklassers kregen drie korte films te zien gemaakt door leerlingen van het Cartesius Lyceum zelf! Daarna werden er ook nog drie korte films vertoond uit het shorts programma van het Imagine Film Festival.

Hiermee eindigde de volle, maar feestelijke ochtend. Trots zijn we op de winnaars en deelnemende leerlingen van het Cartesius Lyceum. Het resultaat mocht er wezen!

De Herkansing is een VR-film waarin leerlingen kunnen schitteren. De Herkansing is een coproductie van Bekijk ’t en Imagine Film Festival.