Breng je biologieboek tot leven

Breng je biologieboek tot leven

Tutorial stop motion oog 1170 x 600

Ben je biologieleraar en op zoek naar een vernieuwende en leuke manier om je lesstof over te dragen? Maak dan gebruik van onze gratis online videotutorial. Hierin gaan jouw vmbo-leerlingen zelf aan de slag met stop motion om hun biologieboek tot leven te brengen.

Bepaal van tevoren welke lesstof je onder de aandacht wilt brengen. Denk bijvoorbeeld aan de werking van de longen, de bloedsomloop of de spijsvertering. Bekijk ’t-docent Michiel Vaanhold legt in de videotutorial uit wat stop motion precies is. Daarna laat hij zien hoe je zelf stop motion maakt. Hij doet dit stap voor stap. In de omschrijving onder het YouTube-filmpje kunnen je leerlingen alle stappen aanklikken voor het geval dat ze de uitleg opnieuw willen zien. Lekker makkelijk! De stop motion tutorial is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat de lesstof makkelijker blijft hangen bij je leerlingen.

In deze voorbeeld lesbrief staat de werking van het oog centraal, maar zoals gezegd: de invulling van de opdracht bepaal je uiteraard zelf! Meer online videotutorials voor vmbo-leerlingen vind je op ons YouTube-kanaal.