overons

Bekijk ‘t maakt scholieren enthousiast voor kunst en cultuur. Wij bieden CKV-projecten aan voor het voortgezet onderwijs op het gebied van film- en media-educatie. Maar we hebben ook projecten rondom theater, dans, muziek en architectuur. In losse workshops, projectdagen- en weken, projecten op maat of een doorlopende leerlijn over meerdere

jaren. Wij zijn expert in cultuureducatie op het vmbo, een doelgroep waar we ruim vijftien jaar ervaring mee hebben. Het is onze overtuiging én ervaring dat jongeren, vooral op het vmbo, meer kunnen dan ze zelf denken. Door hen een volwaardige rol te geven in een creatief maakproces, kunnen zij dit zelf ook ontdekken.

Onze projecten hebben een multimediale insteek die aansluit bij de media die jongeren zelf kennen en graag gebruiken. Daarnaast zijn onze lessen altijd praktisch van aard: we gaan iets máken en werken toe naar een eindresultaat dat staat! Interesse? Neem contact met ons op!

Onze missie

Vmbo-ers hebben het, vergeleken met hun leeftijdsgenoten op havo en vwo, niet makkelijk. Uit gegevens van het CBS blijkt dat ze vaker uit gebroken gezinnen komen, minder aan sport of cultuur doen en dat er (later) een grotere kans op werkloosheid en zelfs armoede bestaat. Bekijk ‘t kiest bewust voor deze leerlingen! 

Wij zien hun kracht, hun talenten en we vinden dat ze meer kansen verdienen dan ze krijgen. Positieve culturele ervaringen maken hét verschil bij deze doelgroep. Het is dan ook onze missie om kunst toegankelijker te maken voor – en vooral ook mét – vmbo-ers. We doen dat met hoogwaardige, kunst-educatieve projecten, die gericht zijn op het

maken van een eindresultaat waar je trots op bent! We streven ernaar om de leerlingen in contact te brengen met de wereld om hen heen om zo hun blikveld te vergroten. We motiveren hen om te creëren en dragen op die manier bij aan hun persoonlijke ontwikkeling, zodat ze beter voorbereid zijn op hun toekomst!

 • Anderen over onsBekijk ’t gebruikt bij At Your School een concept dat onze leerlingen aanmoedigt om mee te werken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Door hun professionaliteit, door de juiste toon te treffen, leerlingen eigen verantwoordelijkheid te geven en door onmiddellijke feedback te geven op acties en resultaten van leerlingen weten zij de juiste dynamiek te creëren, waardoor leerlingen plezier hebben bij het ontdekken van hun eigen mogelijkheden.
  Monique Wilke,kunstcoördinator/docent beeldende kunst KSG Apeldoorn
 • Anderen over onsWat ik heel fijn vind is dat Bekijk 't heel goed naar ons luistert, niets is te gek en ze weten er een programma van te maken dat heel goed geschikt is voor onze leerlingen. Toch niet de gemakkelijkste doelgroep.
  Nicolette Bunnik,ckv-docente Sweelinck College Amsterdam
 • Anderen over onsVoor jezelf is het (At Your School project - red.) zinvol, je moet een beetje je grenzen verleggen door je open te stellen en minder verlegen te zijn.
  Leerling,KSG Apeldoorn
 • Anderen over onsDe professionals van Bekijk 't, die mij bijstaan bij de inhoudelijke voorbereiding van onze jaarlijkse Avond van de Poëzie, zijn van onschatbare waarde. Zij weten leerlingen zover te krijgen dat zij hun schroom overwinnen en zich durven uiten in dans, film, toneel, performance. Daarnaast laten zij deze leerlingen net even anders kijken, interpreteren, associëren, zodat er in de presentaties rondom de gedichten net even iets nieuws ontstaat, iets verfrissends, iets wat er nog niet was.
  Anne van den Akker,Dalton Lyceum Barendrecht
 • Anderen over onsVanmorgen hebben de leerlingen hun ´eigen´ film bekeken, en het was een groot succes! Het team was erg tevreden over de workshops van At Your School. Compliment maar weer aan jullie dus!
  Saskia Papousek,CKV-docent Reitdiep College, vestiging Leon van Gelder Groningen
 • Anderen over onsDoordat je het (promofilm binnen Promoot je School - red.) met leerlingen maakt krijg je een film vanuit het hart. Het is een “oefening in moed” om de leerlingen in ruime mate hun gang te laten gaan. Zij hebben het script bepaald. Wij hebben een beetje aangevuld en een paar kleine dingen geschrapt. Ook dit keer hebben de leerlingen geen moment teleurgesteld. Ik vind het zo mooi congruent dat als je zegt te geloven in leerlingen en ze vertrouwen wilt geven, je dit vervolgens ook laat zien door ze dit te laten doen. Daarnaast hebben leerlingen een zeer serieuze leerschool gehad rond alles wat erbij komt kijken als je een film maakt. Ze werden als volwaardige partners beschouwd. Dat betekende: hoge verwachtingen, eisen stellend maar ook vertrouwen gevend. Het heeft zelfs mijn verwachtingen overtroffen. Mooi!
  Bernie Drop, directeur Montessori College Arnhem
 • Anderen over onsIk vind het onderwerp (van At Your School - red.) heel interessant en ook goed om te laten zien aan een klas, want misschien wordt de band tussen leerling en leraar beter.
  Leerling,KSG Apeldoorn
 • Anderen over onsDe jongeren voelen zich duidelijk op hun plek in deze theatersetting (Strada - red.) waar overal om hen heen iets te beleven valt.
  Anita Twaalfhoven,Trouw
 • Anderen over onsDe kracht van de projecten (van Bekijk ´t - red.) ligt in de interactie tussen de actieve en de receptieve component. Bekijk ’t is bovendien een van de weinige instellingen die methodiekontwikkeling tot haar taak rekent en er ook in is geslaagd haar methodiek overdraagbaar te maken.
  Advies Raad voor Cultuur
 • Anderen over onsBekijk 't is creatief en kent onze leerlingen als geen ander.
  Hellen van Mierlo,kunstcoördinator Sweelinck College Amsterdam
 • Anderen over onsWat ik heel leuk vond om te doen was een stukje in een film spelen. Dat je eerst even spanning hebt en dan jezelf kan zijn.
  Leerling,KSG Apeldoorn