Bekijk ‘t zoekt een nieuwe directeur!

Bekijk ‘t zoekt een nieuwe directeur!

Nieuws nieuwe directeur 1170 x 600

Beeld vertelt verhalen. Over jezelf. Over een ander. En over de wereld om je heen. Bekijk ’t leert jongeren daarom verhalen te vertellen mét beeld! Samen met hen maken we YouTube filmpjes, buurtreportages, vlogs, documentaires als profielwerkstuk en virtual reality filmpjes. We doen dat in losse workshops, op maat gemaakte lessen, projectweken en als doorlopende leerlijn.

Om dat allemaal in goede banen te leiden zijn we op zoek naar een nieuwe directeur die de huidige directeur en oprichter vanaf 16 augustus 2021 gaat vervangen.

We zoeken iemand die het, net als wij,  van levensbelang vindt dat jongeren de taal van beeld begrijpen en beheersen. En iemand die weet dat onze doelgroep – vmbo-leerlingen in Amsterdam en omstreken – beschikt over veel verborgen talenten die de aandacht verdienen van een groter publiek.

We zoeken een directeur die ervan overtuigd is dat jongeren de taal van beeld het beste leren door er zelf actief mee aan de slag te gaan. Door te filmen en monteren met apparatuur die ze zelf door en door kennen: met name smartphones en tablets. Maar ook door hen kennis te laten maken met nieuwe apparatuur als gimbals en 360 graden camera’s die aansluiten bij de beelden die ze al kennen van Netflix en Hollywood-films.

We zoeken een directeur die leiding geeft aan een klein team van 4 personen op ons kantoor in Amsterdam en die samenwerkt met een grotere groep freelance filmdocenten. Iemand die de visie van Bekijk ’t op filmonderwijs ondersteunt, verder wil uitbouwen en zich daar voor langere tijd aan wil verbinden.

In onze lessen leren vmbo-leerlingen welke filmtechnieken er zijn en hoe je die kunt inzetten om een verhaal te vertellen. Dat kan je eigen verhaal zijn, maar het kan ook over iemand of iets anders gaan. Op die manier leren jongeren zichzelf beter kennen en zich te verplaatsen in anderen. Ook helpt het om te herkennen of verhalen die je ziet echt of nep zijn. Wij vinden dat belangrijke vaardigheden in een diverse samenleving zoals de onze, waarin je continu wordt gebombardeerd met beelden en verhalen, vaak op meerdere schermen tegelijk.

Onze nieuwe directeur heeft verstand van beeld- en filmeducatie. Het is iemand met lef die houdt van netwerken, beschikt over een relevant netwerk en die anderen kan overtuigen van onze ideeën. Een persoonlijkheid die graag in gesprek gaat met docenten, scholen én leerlingen. Een ambassadeur die contact houdt met beleidsmakers en de verschillende cultuurfondsen waarmee we samenwerken. En iemand met zakelijk verstand die meerjarenplannen en fondsaanvragen kan schrijven en projectbudgetten weet te bewaken.

Onze leerlingen zijn divers en we willen dat onze organisatie ook een afspiegeling is van deze diversiteit. Daarom roepen we met nadruk kandidaten met een biculturele achtergrond op om te reageren. Check de vacature op www.bekijkt.nl/vacature. We kijken uit naar jouw reactie!