Bekijk ‘t social media update: digitale toegankelijkheid

Bekijk ‘t social media update: digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid 2 1170 x 600

Bekijk ‘t vindt het belangrijk dat we zoveel mogelijk docenten en leerlingen bereiken met onze social media posts en online lessen. We werken er op het moment hard aan om de digitale toegankelijkheid voor al onze followers te verbeteren, zodat iedereen van onze video’s en posts kan genieten.

Zo zijn we gestart met het ondertitelen van onze online lessen op YouTube en Instagram. Op Instagram delen we elke week een nieuwe ‘Film in je Vak tutorial’ met ondertitels. In deze reeks online lessen leggen presentatrices Yeliz Dogan en Tara Bonimbie uit hoe je film kunt inzetten in jouw vaklessen. Ook op YouTube vind je de komende tijd steeds meer tutorials met ondertiteling.

Daarnaast voorzien we sinds een paar maanden elke nieuwe foto op ons Instagram-profiel van een foto [ID]. Dat is een heldere tekstuele omschrijving van wat er op de foto te zien is. De plaatsing van de [ID] maakt het mogelijk voor spraakprogramma’s om de omschrijving voor te lezen aan onze Instagram-followers met een visuele beperking.

Bekijk ’t vindt het niet meer dan logisch om te werken aan digitale toegankelijkheid en is zich ervan bewust dat we er nog lang niet zijn. Heb jij tips voor ons of mis je iets? Laat het ons dan weten via [email protected]!