Bekijk ‘t & Chill: Documaken.nl

Bekijk ‘t & Chill: Documaken.nl

School is kut scherm 1170 x 600

Eind februari won de documentaire ‘School is kut’ van Marilyn Bartling en Mila Swinkels van het Montessori Lyceum Amsterdam het Documaken.nl Filmfestival in Rialto Amsterdam.

Vanaf nu kun je de winnende documentaire hieronder bekijken. Dus ga er even voor zitten, met andere woorden: ‘Bekijk ‘t & chill’!

 

 

Documaken.nl is een project van Bekijk ’t in samenwerking met het Montessori Lyceum Amsterdam, het 4e Gymnasium Amsterdam, Hervormd Lyceum Zuid en SG De Rietlanden Lelystad. Leerlingen van deze scholen maakten eind 2019 hun profielwerkstuk in de vorm van een documentaire met behulp van de gelijknamige site. Dit bood hun de mogelijkheid om hun verhaal op een volledig andere manier te vertellen en met een groter publiek te delen. De 7 beste docu’s werden op 29 februari voor publiek vertoond in een van de leukste bioscopen van Amsterdam.

Tijdens het filmfestival was Bekijk ‘t docent en filmmaker Michiel Vaanhold aanwezig met zijn camera en een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Hij vroeg deelnemende docenten en leerlingen wat er nou zo bijzonder is aan Documaken.nl en waarom meer scholen er aan mee zouden moeten doen! Bekijk hieronder zijn verslag!