Ontwikkel jouw workshop in co-creatie met Bekijk ‘t

Ontwikkel jouw workshop in co-creatie met Bekijk ‘t

Co-creatie 1170 x 600

Bekijk ’t ontwikkelt al bijna 25 jaar praktische lessen waarin het zelf maken van cultuur en media centraal staan. Ons team wordt vaker door culturele organisaties en scholen gevraagd om in co-creatie workshops te ontwikkelen zoals onlangs door FOAM.

Wil je weten wat co-creatie kan betekenen voor jouw organisatie? Lees dan verder!

Doelen en doelgroep

De co-creatie begint met het gezamenlijk bepalen van de doelen en randvoorwaarden van de workshop. Denk hierbij aan de kernwaarden of thema’s die belangrijk zijn voor jouw organisatie. Vervolgens wordt research uitgevoerd om de doelgroep te begrijpen, zowel demografisch als sociaaleconomisch. Dit wordt aangevuld met gesprekken met de doelgroep om wensen en behoeften in kaart te brengen.

Makers als docenten

Op basis hiervan worden makers benaderd die passen bij de doelgroep, bijvoorbeeld oud-vmbo-leerlingen met didactische ervaring. Deze makers werken samen met een kernteam aan het ontwikkelen van de workshops.

Co-creatie-sessies

De workshop wordt tijdens meerdere co-creatie-sessies ontwikkeld, getest in de praktijk en beoordeeld op basis van feedback van docenten en leerlingen. Na elke test wordt de workshop verfijnd en geëvalueerd. Het uiteindelijke voorontwerp wordt gedeeld met het kernteam voor feedback. De workshop wordt daarna getest en besproken om ervoor te zorgen dat de kwaliteit voldoet aan de verwachtingen. Zijn er nog aanpassingen nodig? Dan wordt het proces herhaald totdat er vertrouwen is in het eindresultaat.

Het praktijkvoorbeeld

Bekijk ’t heeft in co-creatie met FOAM (Fotografiemuseum Amsterdam) en leerlingen van het Mediacollege Amsterdam drie fotoworkshops ontwikkeld. Die zijn getest door leerlingen van het Sweelinck College en Openbare Scholengemeenschap Bijlmer. De FOAM workshops worden vanaf november aangeboden aan het voortgezet onderwijs.

Interesse? Mail ons!

Heb je ook interesse in deze vorm van co-creatie? Mail ons dan via [email protected]!