Op 30 en 31 mei werkten we met alle eerstejaars leerlingen van het Sweelinck College in Amsterdam Zuid aan drie videoclips. Onder leiding van een rapper en een choreograaf werkten drie teams twee volle dagen keihard aan de clip. Zij schreven hun eigen teksten, maakten geluidsopnames in een ter plekke opgebouwde professionele studio én maakten een choreografie. En last but not least, zij deden allemaal mee aan de video-opnames van hun eigen clip.

De drie clips streden om de titel ‘Beste Sweelinck Videoclip 2013’. En die werd gewonnen door team Keizer en Shaggy! Maar er waren meer prijzen te vergeven! Zo ging de prijs voor ‘Beste Refrein’ naar het aanstekelijke nummer van team Kimo en Niki en de prijs voor ‘Beste Choreografie’ naar de strakke dans van team Jozeph en Riquel.

Met een feestelijke vertoning van de clips in Bioscoop het Ketelhuis sloten we het project -en het schooljaar- op 4 juli 2013 met alle leerlingen en docenten van het Sweelinck af. En nu: kijken en delen maar, die video’s. Want ehhh, leerlingen: jullie mogen hier heel trots op zijn!

Superveel Spijt – Keizer, Shaggy en eerstejaars leerlingen Sweelinck College